Ekonomi

ABD Premarket: Tüketici duyarlılığı, konut verileri, Blinken’in ziyareti

Investing.com – Hisse senetleri Perşembe günü, Fed’in geçen yıldan beri art arda 10 kez faiz artırımı yaptıktan sonra Haziran ayında faiz artırımı için aracı vermesinin ardından ralli yaptı.

Teknoloji hisseleri, enflasyonun düştüğüne dair kanıtlar arttıkça Fed’in sıkılaştırma aşamasının sonuna yaklaşabileceği beklentisiyle destek buldu. Ancak Fed, Temmuz ayında ve bu yılın bir noktasında başka bir zam olasılığını açık bıraktı. Vadeli işlem tüccarları, Temmuz ayında çeyrek puanlık bir artış bekliyorlardı. faiz artışıOlasılığı %60’ın üzerinde görüyor.

Fed, gösterge faiz oranının bu yıl %5,6 civarında olabileceğini ve bunun bir önceki varsayımdan daha yüksek olduğunu söyledi. Direnç belirtilerinden cesaret alan ekonomistler, son haftalarda durgunluk tahminlerini düşürdüler.

Hisse senetleri yükselmeye devam ederken yeni sermaye piyasası faaliyetleri canlanmaya başladı. Akdeniz odaklı bir restoran zinciri olan Cava Group’un Perşembe günkü halka arzı, görece bir sessizlik döneminin ardından yeni ihraçlara yoğun ilgi gösterdi. Cava halka arz fiyatını ikiye katlayarak 22$’a çıkardı ve ilk işlem gününü %97 kazançla kapatma yolunda ilerliyor.

Yatırımcılar ABD’de uzun bir hafta sonu tatili yapıyor ve hisse senedi piyasaları Pazartesi günü on Haziran tatili nedeniyle kapalı olacak.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Michigan tüketici duyarlılığı

Michigan Üniversitesi’nden tüketici duyarlılığı veriler Cuma günü saat 17:00’de açıklanacaktır. Analistler, Haziran verilerinin 59,2’den 60’a çıkmasını bekliyor.

2. Konut verileri

Pazartesi günkü pazar tatilinin ardından, yatırımcılar Salı günü konut başlangıçları ve inşaat izinleri hakkında yeni bilgiler alacaklar. Veri, Le Lennar ŞirketiSon çeyrek raporunda beklentileri aşan ve bu yıl daha önce tahmin edilenden daha fazla ev teslim etmeyi beklediğini söyleyen sonra geldi.

3. Çin’de Blinken

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken , Çin’de yaşanan casus balonu skandalının ardından Şubat ayında ertelenen Çin ziyaretini Cuma günü hafta sonu toplantısı olarak gerçekleştirecek. Blinken, beş yıl sonra Çin’i ziyaret eden ilk Dışişleri Bakanı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu