Ekonomi

ABD ve Avrupa’da aradığını bulamayan Binance, Asya’da yeni bir pazara giriyor

Investing.com – Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, ABD ve Avrupa’da yaşadığı sorunların ardından küresel açılımını Asya’ya kaydırmaya başladı.

Geçen sene Kazakistan Finansal Hizmetler Otoritesi’nden (AFSA) sanal varlık işletme lisansı alan kripto borsası, ülkede kripto varlık platformunu faaliyete geçirdi. Binance ayrıca Kazakistan’da lisansı ile bir kripto borsası işletme ve Astana Uluslararası Finans Merkezi’nin (AIFC) yetki alanı dahilinde saklama hizmetleri sağlama yetkisine sahiptir.

Binance’in Kazakistan yan kuruluşunun açılışı bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuruldu. Binance’in ayrıca Kazakistan Hükümeti ile daha eski bir geçmişi vardır. Daha önce Kazakistan’a kripto varlıklarının düzenlenmesi için yasal bir çerçeve oluşturma konusunda destek veren Binance, ülkedeki hükümet, kolluk kuvvetleri ve düzenleyiciler dahil olmak üzere kripto alanında çeşitli eğitim faaliyetleri düzenledi.

Binance, Kazakistan’da prestij para işlemlerine aracılık etmek için ülkede faaliyet gösteren Freedom Finance Bank ile anlaşma imzaladı.

Binance, şu anda ABD düzenleyicileri CFTCVe saniyeyargılanırken Avrupa’da Hollanda’da Ehliyetinin iptal edildiğini gördü. Ayrıca borsanın İngiltere’deki iştiraki de artık faaliyete geçmeden önce lisans başvurusunu geri çekti. Kripto şubesinde külfetli bir süreçten geçen en büyük borsa, Kazakistan’da faaliyet göstermeye başlamasıyla küresel anlamda büyüme amacını sürdürdüğünü gösteriyor.

Binance ile ilgili bir diğer gelişme ise bugün borsa tarafından desteklenen stabil bir kripto para birimi. TUSD Paritelerde sıfır kurul kampanyasının başladığı görüldü. Binance, istikrarlı kripto varlığı BUSDsonrasında TUSD için temellerini artırmaya devam ediyor.

Author: Günay Caymaz

haber-kayapinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu