Haber

Almanya Savunma Bakanı Lambrecht istifa etti

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Şansölye Olaf Scholz’a istifa mektubu sundu. Christine Lambrecht, Almanya Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada görevinden ayrılma kararı aldığını belirterek bunu Başbakan Scholz’a iletti.

“MEDYANIN ODAKLANMASI OBJEKTİF HABER YAPILMASINA İZİN VERMEZ”

Lambrecht şunları kaydetti: “Aylardır medyanın bana odaklanması, askerler, silahlı kuvvetler ve Alman vatandaşlarının çıkarına olan güvenlik politikası kararları hakkında tarafsız haber yapılmasına ve tartışılmasına izin vermiyor. Askerlerin değerli çalışmaları ve birçok motive olmuş insan. Orduda ön planda olmalı. Ayrılmaya karar verdim.” Kendisine bu fırsatı veren ve destek olan herkese teşekkür eden Lambrecht’in önümüzdeki günlerde konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

DERECELERİ BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Christine Lambrecht, görev süresi boyunca hatalarıyla ön plana çıktı ve kamuoyu eleştirisinin hedefi oldu. Aralık 2021’de Savunma Bakanı olan Lambrecht, verdiği ilk röportajlardan birinde ordudaki rütbeleri bilmediğini söylemiş ve Rusya-Ukrayna harekatı başlamadan Ocak 2022’de Ukrayna’ya 5 bin miğfer göndereceğini açıklamıştı. Savaş.

Oğlunu askeri helikopterle okula gönderdiği ortaya çıktı.

Savunma Bakanı Lambrecht de oğlunu askeri helikopterle askerleri ziyarete götürdüğü ve oğlunun helikopterde çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için ağır eleştirildi. Lambrecht ve oğlu ziyaretin ardından tatile gitti. Lambrecht, söz konusu fotoğrafı aylar sonra çektiğini itiraf etti.

YENİ YIL MESAJI DA TEPKİ ALDI

Son olarak yılbaşı gecesi havai fişeklerin ortasında bir yılbaşı mesajı paylaşan Lambrecht’in yoğun eleştirilere yol açması üzerine muhalefet partileri istifasını talep etti. Lambrecht, Berlin’deki Yeni Yıl kutlamaları sırasında “Avrupa’nın ortasında, birçok özel izlenim edindiğim bir savaş sürüyor” dedi. Ardından arkasında havai fişeklerin patladığı görüldü. Alman bakan yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşın “birçok özel deneyime” ve “ilginç insanlarla birçok karşılaşmaya” yol açtığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu