Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 90,33 dolar

Brent petrolün varil fiyatı dün günü 90,60 dolardan kapattı. Brent petrolün varil fiyatı kapanış tarihi olan 09.18’e göre yüzde 0,30 azalarak 90,33 dolar oldu. Batı Teksas tipi (WTI) ham petrolün varili birkaç dakika içinde 87,25 dolardan alıcı buldu.

Dünyanın en büyük iki petrol ihracatçısı Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kesintilerini yıl sonuna kadar uzatacaklarını açıklamasıyla petrol fiyatları yılın en yüksek seviyelerindeki seyrini sürdürüyor. Petrol fiyatlarının kısmi gerilemesinde, sonbaharda talebin yavaşlayabileceği endişeleri ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’deki ekonomik görünümün bilinmemesi etkili oldu.

Küresel arzda azalma olacağına dair panik üst tarafta fiyatları desteklerken, yaz aylarında yaşanan yüksek talebin sonlara doğru azalmasıyla birlikte piyasanın petrol tüketimi açısından ağır olmayan bir döneme gireceği beklentisi. Yıl sonuna gelinmesi fiyatlar üzerinde baskı yaratıyor.

Öte yandan dün Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkedeki petrol stoklarının 5,5 milyon varil azaldığını açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 1,4 milyon varil azalacağı yönündeydi. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD’de talebin artması fiyatların düşüşünü sınırlıyor.

Teknik olarak Brent petrolünde 90,39 dolar ile 90,45 dolar aralığının direnç, 90,09 ile 90 dolar aralığının ise dayanak noktası olarak takip edilebileceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu