Haber

Bursa’da bebeklerin kucağında dönem rengarenk geçiyor

Bursa’da Anne Kucağında Okul Öncesi Eğitim Merkezleri başta olmak üzere eğitime değer katan yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatilinde de çocukları yalnız bırakmadı. Anakucu Çocuk Eğitim Merkezlerinde yarıyıl tatilinde 4-6 yaş arası çocuklara yönelik özel etkinlikler düzenlendi. Çocukların yaratıcılığını geliştirmek, öğrenme süreçlerini desteklemek ve sosyal becerilerini artırmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmaları miniklere eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşattı.

Anne Yuvası Çocuk Eğitim Merkezlerinde hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler arasında Vatan Anne Kolunda Renkli Kuklalar Atölyesi, Alacahırka Anne Kolunda Kar Deneyi ve Kar Küresi Yapımı, Hocataşkın Anne Kolunda Tohum Topu Yapımı, Hocataşkın Anne Kolunda Nokta Mandala etkinlikleri yer alıyor. Mudanya Anne Kolu, Emek Anne Kucağı’nda Adımın Baş Harfleri Tasarım Çalışması ve Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde Kudüs’ün Renkleri atölyeleri büyük ilgi gördü.

Çocuklar etkinliklerle hem öğrendi hem de eğlendi, el becerilerini geliştirdi, sanatla tanıştı ve farklı kültürleri keşfetti.

Bu renkli haftanın sonunda Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde düzenlenen Kudüs’ün Renkleri atölyeleriyle çocuklar ve aileler Filistin’de insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir araya geldi. Kudüs, Filistin topraklarında tarihi ve kültürel önemiyle tanınırken, atölyelerde çocukların orada yaşayan insanların deneyimlerini anlamalarına ve empati kurmalarına yardımcı olundu. Veliler, çocuklarının eğitimine ve gelişimine katkı sağlayan etkinlikler düzenlediği için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu