Haber

CHP İstanbul İl Binası Önünde Turan Hançerli’ye Destek Gösterisi

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyeceği iddiası üzerine CHP İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplanan bir grup, duruma tepki gösterdi.

Kulislerden edinilen bilgiye göre, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin yeniden aday gösterilmeyeceği gerekçesiyle bir grup partili ve STK temsilcisi İl Müdürlüğü binası önünde toplandı.

Çeşitli sloganlar attıktan sonra grup adına açıklama yapan Aslan Uzun, Turan Hançerli’nin Avcılar’da yeniden aday olmasını istediklerini söyledi.

İlçeye ithal başkan istemediklerini belirten Uzun, “Turan Hançerli, Avcılar’ın 40 yıllık kalkınma sorununu çözdü. Turan liderimizi mutlaka geri istiyoruz. Turan lideri olmadan Avcılar kazanılmaz, Turan olamaz” dedi. Avcılar’sız lider.” söz konusu.

Türkiye Engelliler Derneği Başkanı Şükrü Boyraz da şöyle konuştu:

“Ülkemizde demokrasiyi, laikliği, hak ve adaleti savunan Cumhuriyet Halk Partisi, ülke nüfusunun yüzde 13’ünü ve engellileri temsil eden bir belediye başkanını bünyesinde barındıramıyorsa, bana göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaleti yoktur.” Bu da engellilere hiçbir şekilde saygı duymadığını gösteriyor. “CHP, Turan Hançerli hakkında yanlış karar verirse ülkede yaşayan 10,5 milyon engelliye büyük bir saygısızlık olacağını düşüneceğiz. Haktan, hukuktan, adaletten yana olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözünün arkasında durmasını talep ediyoruz.”

Tokat Zile Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Bektaş, Avcılar’da yaşayan herkesin Turan Hançerli’nin aday olmasını istediğini belirterek, “Önderimiz Turan çalışkan bir belediye başkanıdır. Biz kesinlikle onun arkasındayız.” dedi.

Bir partili, Hançerli’nin kendileri için değerli olduğunu belirterek, “Turan Hançerli engelli olmasına rağmen sorun bilmeyen bir belediye başkanıdır. Tokatlıların, Çorumluların gönlünde taht kurmuş bir belediye başkanıdır. Kastamonulular ve herkes.” dedi.

sarikaya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu