Haber

ÇÜ’de Deprem Anma Programı Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

ÇÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda depremde hayatını kaybeden ÇÜ öğretim üyeleri, öğrencileri ve çalışanlarının fotoğraflarından oluşan görsel gösterildi.

Ölen öğrenciler için düzenlenen yoklama töreninde katılımcılar, isimleri okunan öğrenciler için “burada” diye bağırdı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, konuşmasında, ÇÜ ailesi olarak her biri çok değerli olan küçük çocuklarını yaşanan felakette kaybettiklerini, acılarının tarif edilemez olduğunu söyledi.

Felaketin kendilerine her zorluğu dayanışma, sevgi ve umutla aşabileceklerini gösterdiğini belirten Tuncel, deprem sonrası uzuvlarını kaybeden çocuklara umut olmak amacıyla hayırseverlerin desteğiyle Çocuk Güzellik Merkezi’ni (ÇOİM) hayata geçirdiklerini hatırlattı. .

Ampute Futbol Milli Takımından Katılım

Ampute Futbol Milli Takım Antrenörü İsmail Pak da, 2002 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinde yapılan operasyonda mayına basması sonucu sol bacağını diz altından kaybettiğini açıkladı.

Çocuk Sağlığı Merkezi’nin önemine değinen Pak, “Bu yolun buradaki engelli kardeşlerimize ışık tutacağına, onların farklı ortam ve mekanlarda olacağına inanıyorum. İnanın bunu heyecanla dinledik. Proje bize anlatıldı.” söz konusu.

Milli futbolcu Barış Telli ise geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağını kaybettiğini ancak hayallerinden asla vazgeçmediğini belirterek, “Deprem sonrası uzuvlarını kaybeden kardeşlerimin iyileştiğini duyduğumda çok mutlu oldum. Beni izleyerek hayata tutunuyorsunuz. Önemli olan bu gençlere ve geleceğimize dokunmak.” Bu kelimeyi kullandı.

Programda sanatçı Sema Akbel’in atık metal kesimlerden yaptığı “Yarım Kalmasın Koleksiyonu” sergilendi.

Koleksiyonda yer alan eserlerin satışından elde edilecek gelirin ÇOİM bünyesinde çocuklara protez desteği sağlanmasında kullanılacağı öğrenildi.

haber-cekerek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu