Haber

Fransa’dan bir gurbetçi depremzedelere yardım gönderdi

Fransa’dan bir gurbetçi depremzedelere yardım gönderdi

SAMSUN – Depremzedeler için Fransa’dan Türkiye’ye gelen Samsunlu bir gurbetçi, bölgeye nakit yardım malzemesi gönderdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede zor günler geçiren depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Fransa’dan Türkiye’ye gelen Samsunlu Şükrü Koç, hazırladığı yardım malzemelerini bölgeye göndermek üzere Terme Belediyesi’ne teslim etti.

Bordo ve çevresinde Türk Fransız Atatürk Kültür Derneği adına toplanan yaklaşık 3 bin avroluk nakit yardımla alınan bölgede ihtiyaç duyulan uyku tulumu, çadır, termal içlik, termal bot, mont ve yağmurluklar teslim edildi. paketlenip deprem bölgesine gönderilir.

“Yandık”

Deprem nedeniyle yurtdışında yaşayan Türklerin büyük acılar yaşadığını belirten Şükrü Koç, “Aslen Samsun Termeliliyim ama yıllar önce büyüklerimizle birlikte Fransa’ya taşındık. Fransa’daki manevi çalışmalarının bir sonucu olarak biz de bu kültürü paylaşıyoruz “Yetişkin bir ailenin ferdi olarak ülkemizde meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlarımıza destek olmak için bir yardım kampanyası yürüttük. Afette yüreğimiz yandı, yüreğimiz yandı. Türk milletinin dayanışmasıyla bu kötü günleri geride bırakmak dileğiyle.”

Kılıç: “Türkiye kenetlendi”

Depremin ardından Türkiye’nin bir araya gelerek yardımda bulunduğunu ve gurbetçilerin büyük bir yardım zemini olduğunu söyleyen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz deprem bölgelerine destek için bugün seferber oldu. Merhumun Kıymetli Büyükelçisi Fatin Koç’un ailesi ve Bordo ve Çevresi Türk-Fransız Atatürk Kültür Derneği ile depremzedelerimiz için gerekli malzemeleri tarafımıza ulaştırdılar.Bir kez daha depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. ve yaralılara acil şifalar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu