Haber

Gabonlu Dina’nın ölümünün arkasında fuhuş çetesi mi var?

Karabük’te üniversite öğrencisi Dina’nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, kentte siyahi kızların fuhuş yaptığı iddia edildi. Karabük Barosu Başkanı Emrah Önder Esaslı, “Dedikoduları duydum” dedi.

Karabük’te Filyos Çayı’nda ölü bulunan 17 yaşındaki Gabonlu öğrenci Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın soruşturması kapsamında serbest bırakılan DA, geçtiğimiz günlerde tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Dina’ya yönelik taciz ve fuhuşa zorlama iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Öte yandan Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Avukatı Kerim Bahadır Şeker, Karabük’te 16 yaşındaki siyahi bir kızın fuhuşa zorlandığını savundu. Şeker, “16 yaşındaki zenci bir kızın otelde fuhuş çetesiyle zorla fuhuş yaptırıldığını ve basıldığını duydum. Karabük’te çete, örgüt ve benzeri bir kumpas mı var? Organize bir şekilde çalışıyorlar mı, amaçları ne?” söz konusu.

“Son değil başlangıç”

Cumhuriyet’ten Renkin Temocin’in haberine göre, şüpheli olarak tutuklanan Şeker, DA hakkında konuştu. “DA’nın tutuklanması bir başlangıçtır, bir son değil. Çünkü olayın başlangıcı hakkında elde edemediğimiz birçok farklı bulgu var. Kanaatimizce adli kontrolle serbest bırakılan her iki kişinin de bu cinayette parmağı vardır. Bunlardan biri de İ.C. ve diğer S.Ç.”ifadelerini kullandı.

Dina’nın annesinin gönderdiği ifadeleri anlatan Şeker, “ Mesajlarda ‘Anne, bana para teklif ettiler. Birlikte olmak istiyorlar’ diyor. İlgili delilleri dosyaya sunacağız.”söz konusu.

Baro Lideri Temelli: “Söylentileri duydum”

Karabük Barosu Başkanı Emrah Esaslı, adı geçen 16 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili fuhuş tartışmalarını duymadığını belirtti. “Afrika kökenli öğrenciler arasında bir fuhuş vakası var. Zorlandı mı bilmiyorum ama ben bu söylentileri Karabük’te de duydum.”açıklama yaptı.

“Son bir haftadır kuşatma altında”

BirGün yazarı Timur Soykan geçtiğimiz günlerde yayınladığı yazısında Karabük’te siyahi kız öğrencilerin fuhuş çetelerinin tuzağına düşürüldüğü iddialarını gündeme getirdi. Gabonlu Dina’nın son bir haftadır taciz kuşatması altında olduğunu belirten Soykan, şu bilgileri aktardı:

‘Dina Karabük’ten cep telefonu aldı. Bu telefonu önce İstanbul’daki bir akrabasına gönderecekti, o kişi de Orta Afrika ülkesi Gabon’a teslim edecekti. 20 Mart 2023’te telefonu toplayıp PTT’ye gitti. Buradaki temizlik görevlisi İsmail Ç. (35) de personel yetersizliğinden kargo gönderiyordu. Dina’ya Türkiye numarası olmadığı için paketi takip edemediğini söyledi ve kendi telefon numarasıyla kaydı yaptı. Barkodu Dina’ya verirken yanına telefon numarasını yazdı. Ardından kargo ile gelen mesajların ekran görüntülerini alarak Dina’ya gönderdi. İfadesinde bunu yardım için yaptığını açıkladı.

Ancak kargo İstanbul’daki adrese ulaşmadı. Dina 23 Mart’ta tekrar PTT’ye geldi ve telefonun gitmediğini söyledi. Ertesi gün, ikamet eden arkadaşının kız arkadaşı Cabir ile geldi. Dina ağlıyordu, çok üzgündü. İngilizce konuşan bir PTT çalışanı söylediklerini tercüme ediyordu. Ancak kargo bulunamadı. Bu arada Dina, Gabon Cumhuriyeti’ndeki annesine gönderdiği mesajda şunları söyledi:

‘Zenci olduğum için telefonu geri almama izin vermiyorlar. Artık bıktım anne. Şimdi sadece ağlıyorum… Sakarya’ya gideyim. Sakarya’da ırkçılık yoktur’

“Yardım istediği kişiler onu takip etti”

İddiaya göre; Dina, bir arkadaşına PTT’deki kişilerin telefonu geri verebilmek için kendisini cinsel ilişkiye zorladığını anlattı. Hatta bize 10 bin TL teklif ettiklerini söyledi. Dina’nın bir arkadaşı, PTT çalışanının aracıyla konuta geldiğini söyledi. İsmail Ç. Dina ile PTT dışında hiç görüşmediğini savundu. Dina ile postaneye giden Jaber, Dina’nın telefonun kaybolması nedeniyle çok üzüldüğünü söyledi. İsmail Ç. meşgul etti ve şöyle dedi:

‘Karabük’teyken bana ‘Dina’yı getir telefonu bulayım’ dedi.

Dina’nın sakini ve Jaber’in sevgilisi Warris şunları söyledi:

“Bazı yerlerde Jaber’in kızları seks için pazarladığı söyleniyor. Bu ifadeler kesinlikle yanlıştır.’

PTT çalışanı İsmail Ç.’nin sözleriyle Jaber’le ilgili bir detay dikkat çekiyor:

Dina’nın ölü bulunmasından 2-3 gün sonra Fransızca bilen beyaz saçlı yaşlı bir Türk ve Dina’nın ‘Kardeşim’ (Jaber) diye tanıttığı kişi PTT şubesine geldi. Şube çalışanlarından Dina’nın gönderdiği telefonu istediler. Telefon sağlanmadı.’ Cabir’in yanındaki beyaz saçlı kişinin kimliği ise soru işaretlerini gündeme getiriyor.

Dina’yı taciz ettiği iddia edilen sadece PTT çalışanı değildi. Telefonu bulmak için yardım istediği diğer isimler de aynı şeyi yaptı. Polis, Dina’nın telefonundan paylaşım yapan kişilerin kimliklerini belirlemiş ve ifadelerini almıştı. Bu kişiler Dina’nın kendilerine geldiğini iddia ettiler ama bunun doğru olup olmadığını bilemeyiz.’

ekinozuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu