Ekonomi

Gençleri kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek büyük önem taşıyor

Çakmak Fazilet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Uzmanı. Ela Kavlak, “Günümüzde kalp hastalıkları her yaş grubunda görülebildiği için alınabilecek basit önlemlerle bu riskleri azaltmak mümkün. Kalp hastalıklarının önlenmesi için bu farkındalığın genç yaşta kazandırılması son derece önemli.” Gelecekte kalp hastalıkları.” dedi.

Çakmak Erdem Hastanesi’nden 10-16 Nisan Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle yapılan açıklamaya göre, önceki yıllarda daha çok yaşlı nüfusta görülen kalp ve damar hastalıkları artık gençler için de ciddi risk oluşturuyor. 50’li yaşlarda sık görülen kalp yetmezliği olayları artık genç yaşlı fark etmeksizin herkeste görülebiliyor.

Ela Kavlak yaptığı açıklamada, dünyadaki ölüm oranlarına bakıldığında en büyük paya sahip hastalıkların kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirtti.

Kavlak, diyabet, sigara, aşırı alkol tüketimi, hipertansiyon, kötü beslenme ve obezite, hızlı yaşam koşulları, uzun süre televizyon veya bilgisayar karşısında hareketsizlik ve hareketsiz yaşam tarzının kalp ve damar hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olan faktörler arasında yer aldığını belirtti.

Kovid-19 salgınının uzun vadede kalp sağlığı üzerinde değerli bir rol oynayacağını belirten Uzm. Dr. Kardiyovasküler hastalıklar için risk. Sağlıklı hale getirmeye çalışmak önemlidir.” sözlerini kullandı.

tecrübe. Dr. Kavlak şunları söyledi:

“Su tüketimini artırmak, potasyum ve lif yönünden güçlü besinleri öğünlere dahil etmek, alkol ve sigara tüketimini azaltmak, yemeklerden yarım saat önce sıvı alımını sonlandırmak sağlıklı bir yaşamın ve kalbin anahtarıdır. Ancak etkili bir yaşam tarzını benimsemek için en azından Günde en az bir Yarım saat ara vermeden tempolu yürüyüş eğitimi yapılmalıdır.Geceleri en az 7 saat uyumak, hayatımızdaki gerilimi yönetmek ve sistematik tıbbi muayeneleri aksatmamak sağlıklı bir kalp için atılması gereken değerli adımlardır. ve bu vesileyle sağlıklı bir yaşam.”

“Sağlıklı yaşam ve kalp sağlığı konusunda okullarda ve gençlik merkezlerinde bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.”

Günümüzde her yaş grubunda kalp hastalıkları ile karşılaşılabileceği için alınabilecek basit önlemlerle bu riskleri azaltmanın mümkün olduğunu belirten Kavlak, “Kalp hastalıklarından korunmak için bu farkındalığın genç yaşta oluşturulması son derece önemli. Bu nedenle sağlıklı yaşam tarzı ve kalp sağlığı konularında okullarda ve gençlik merkezlerinde etkili bir şekilde bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Özellikle gençleri tütün mamulleri kullanımının zararları konusunda bilinçlendirmeye ve bu alışkanlıkları azaltmaya yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Ayrıca tıbbi muayeneleri aksatmamak ve gerekli tetkikleri yaptırmak kalp sağlığına yönelik riskleri en aza indirir.” değerlendirmesini yaptı.

Sağlıklı bir kalp için doğumdan itibaren hayatın her aşamasında kalbi korumaya yönelik önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Kavlak, “Aileler ve okuldaki eğitimciler çocuklara rol model olmalıdır. sporYapılması gerekenler konusunda eğitim verilmeli ve çocuklar küçük yaşlardan itibaren kalp sağlığı bilinci ile yetiştirilmelidir.”

tecrübe. Sağlığın en değerli varlık olduğunu belirten Dr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu