Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası deprem bölgesinde 1.000 konteynerlik “İSO Yaşayan Şehir” kuracak

İstanbul Sanayi Odası (İSO), depremin yaşandığı bölgede normal hayata dönüşe güçlü ve kalıcı katkı sağlamak amacıyla “İSO Yaşam Kenti”ni kurmaya hazırlanırken, 1.000 konteynerlik bir şehir de kurulacak. ilk aşamada oluşturulabilir.

Açıklamaya göre, depremin ilk gününden itibaren 23 bin üyesini seferber eden İSO, İstanbul Valiliği, AFAD ve çatı kuruluşu TOBB işbirliğiyle başlattığı yardım çalışmalarını İstanbul’daki afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. en hızlı yol.

İSO şimdi de İSO Life City’i kurmaya hazırlandığını duyurdu.

Yaşanan inanılmaz afetin acısını çevredeki barınma ihtiyacına güçlü katkı sağlayacak şekilde sarmak amacıyla dayanışma içinde oluşturulacak konteynerlerde iki oda, bir mutfak ve tuvalet-banyo bulunacak. bölge.

“Vatandaşlarımız için seferber oluyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSO Yürütme Konseyi Başkanı Erdal Bahçıvan şu bilgileri paylaştı:

“Ülke olarak her zaman olağanüstü bir afetin acısıyla tüm üyelerimizle baş etmeye çalışırken, İSO olarak da vatandaşlarımıza yönelik yardım çalışmalarımız yılın ilk saatlerinden bu yana seferberlik anlayışıyla devam ediyor. Bu çalışmaların en doğru ve acil şekilde yapılabilmesi için nelerin gerekli olduğunu görmek ve belirlemek amacıyla deprem bölgesinde geçirdiğimiz üç gün, vatandaşlarımızın en büyük ihtiyacının sağlam bir barınma ve barınak olduğunu bizlere gösterdi. Bu kapsamda tüm üyelerimizin katkılarıyla ‘İSO Yaşayan Şehir’ kurulması için çalışmalara başladık ve bu şehrin meclisi nezdindeki çalışmalarımız sonuç verdi.

İSO Hayat Kent’in kurulacağı il ve arsa ile ilgili yetkililerle görüşmelerimiz en kısa sürede sonuçlanmaya devam ediyor. Sadece üyelerimizin değil, yurt içi ve yurt dışındaki dostlarımızın da bu yaşam kentinin kurulmasına katkı sağlayabileceğini belirtmek isterim. Bu vesileyle güçlü bir dayanışma içinde bu büyük acının yaralarını hep birlikte sarmaya devam edeceğimize yürekten inanıyorum.”

İSO depremzedelere yardıma devam ediyor

Verilen bilgilere göre İSO, jeneratörden battaniyeye, ayakkabıdan giyim eşyasına, tüplü sobadan hijyen malzemelerine, gıda meselesinden temizliğe kadar birçok eseri İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasındaki iki merkezde toplayarak bu eserleri İstanbul’a gönderdi. Depremin ilk üç gününde 18 TIR’da afet bölgesine.

Başta Hatay, Adıyaman ve Malatya olmak üzere deprem bölgesine gönderilen ihtiyaç malzemeleri, yerel yöneticilerin yönlendirmesiyle AFAD ve ticaret ve sanayi odaları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İSO, bölgede oluşacak ihtiyaçlar doğrultusunda deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların bu zor günleri en az sorunla atlatması için yardımlarını artırmaya devam edeceğini de duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu