Haber

Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile aralarındaki gizli protokol hakkında ilk kez konuştu: Öztrak da bilmiyordu.

Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama, “Sayın Kemal ile İçişleri Bakanlığı ve MİT olmak üzere üç bakanlık konusunda anlaştık” açıklamasının ardından geldi ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu açıklamaları yalanladı. Kılıçdaroğlu, “Öztrak da protokolü bilmiyor. Danışman dahil kimse bilmiyor. Bu protokolden bahsetmem doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin onuruna teslim edilen bir protokol.”

ÖZTRAK REDDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci varyantında Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı. Ümit Özdağ Geçenlerde yaptığı bir açıklamada, “Yazılı mutabakatımız var. Kemal Bey ile İçişleri Bakanlığı ve MİT olmak üzere üç bakanlık konusunda anlaştık. Ancak sözlü bir anlaşmaydı. Bakanlıkların yazılı mutabakatı vardı. Ben İçişleri Bakanı olacaktım.” ifadeler kullandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu sözleri yalanlayarak, “Zafer Partisi ile kamuoyuna bir protokol açıklandı. Her iki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir unsur yoktu.”

“İKİ KİŞİYE PROTOKOL VERİLDİ”

Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı canlı yayında CHP liderine Ümit Özdağ’ın bahsettiği protokol soruldu. “Özdağ ile aranızda özel bir protokol var mı?” Kılıçdaroğlu, “Evet var. Bu protokolle ilgili konuşmam hatasız değil. İki kişinin ortasında yapılan ve iki kişinin şerefine teslim edilen bir protokoldür. Bu konudaki konuşmam en azından ahlaki açıdan doğru değildir. Evet, bir protokol var, halka açık bir protokol değil. Teslim edilmiş bir protokol. Nokta” dedi.

“ÖZTRAK BİLMİYOR”

Kılıçdaroğlu, bakanlıklar ve MİT Başkanlığı hakkında “Ben bunlara yorum yapmıyorum. Yorum yaptığım doğru değil” dedi. Syaın Öztrak’ın bu protokolü reddetmesi üzerine, “Öztrak da protokolü bilmiyor. Danışman dahil kimse bilmiyor.”

ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMASI RAHAT OLDU mu?

Kılıçdaroğlu, “Peki bu protokolün paylaşılmasından rahatsız mısınız?” sorusuna ise “Ben de bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ben sadece niyetimi söyledim” dedi.

borckaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu