Haber

Konya’nın 28 ilçesinde eğitime kar engeli

KONYA’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın 28 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Konya-Antalya karayolu üzerindeki Seydeşiher-Akseki güzergahı trafiğe kapatıldı.

Kuraklık tehlikesi yaşayan Konya’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye kadar ulaştı. İl merkezindeki Meram, Selçuklu ve Karatay ilçeleri başta olmak üzere yağış ve buzlanma nedeniyle; Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneybound, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Cihanbeyli, Yalıhüyük ve Yunak ilçeleri . yarına eğitim verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile işçiler idari izinli sayılacak. İlde Selçuk Üniversitesi’nde mecra olarak eğitim verilirken, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde on-line eğitim verilecek.

KARAYOLUYLA ULAŞIM Yoğun kar yağışı nedeniyle Seydişehir-Akseki arasındaki Konya-Antalya karayolunun ortası ulaşıma kapandı. Yine aynı karayolu üzerinde bulunan Konya-Seydişehir, Konya-Isparta, Konya-Afyonkarahisar otoyollarının ortasından tır ve tır geçişine izin verilmiyor. 5.508 ÇALIŞAN GÖREVİ YAPIYOR

Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın talimatıyla kriz masası kuruldu. 10 çalışma grubunun yer aldığı kriz masasında 1.732 araçla 5.508 personel çalışıyor. Kriz masası çağrı merkezine düşen 41 vakanın 37’si sonuçlandı, 4’ü ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle daha önce köy statüsünde olan 11 mahalle yolu da ulaşıma kapatıldı. İhtiyaç halinde Kızılay tarafından dağıtılmak üzere bin adet gıda maddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere 5 bin adet çorba hazır bekletiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu