Haber

Lodos esareti bitti: Balıkçılar yeniden ağ atacak

Lodos esareti bitti: Balıkçılar tekrar ağ atacak

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’da bir haftadır etkisini sürdüren lodosun sona ermesiyle denize açılacak balıkçılar palamut avından tekneleri dolu dönmeyi bekliyorlar.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bir haftadır tesirini sürdüren lodos sebebiyle denize açılamayan balıkçılar, lodosun sona ermesiyle Marmara’ya açılma hazırlıklarını tamamladı. Lodosun tesirli olduğu günlerde tekne ve av gereçlerinin bakımını yapan balıkçılar, lodosun akabinde açılacakları Marmara Denizinden tekneleri dolu dönmeyi bekliyor.

Süleymanpaşa Su Eserleri Kooperatifi İkinci Lideri Hüseyin Oğuz yaptığı açıklamada, “Lodosların esmesiyle bizde mağdur durumda kaldık. Denize çıkamadık lakin bu akşamdan itibaren lodos tesirini düşürdü. Bu akşam Allah kısmet ederse denizdeyiz. Şuan denizde palamut ile çinekop var. Bu müddette makinlerin bakımını yaptık, ağ tamirlerimizi yaptık. Yunusun yırtığı yerleri tamir ettik. Kimi arkadaşlar kayıklarıyla ilgilendiler. Yunuslar ağlarımıza takılan balıkları almak için dişleriyle tam ağları yırtıyorlar. Hem balığı alıyorlar hem de ağları yırtıyorlar. Balık tutan arkadaşlarımızda var tutamayanda var. Allah tekrar bin rahmet versin. Ekmeğimizi aldık. Karadeniz’e giden arkadaşlarımız daha çok şad. Lüfer için bu sene hiç umudumuz yok. Bol bol çinekop olduğu için şayet lüfer olsaydı çinekoptan evvel olurdu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu