Haber

‘Mucize Bebek’ annesine kavuştu

ANKARA (İGFA) – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Hatay’da yakalanan “Mucize Bebek” enkazdan 128 saat sonra çıkarıldı. Hemşirelerin Gizem adını verdiği bebeğin annesi Yasemin Begdaş kurtulurken, babası ve iki erkek kardeşi hayatını kaybetti.

Gizem Bebek enkazdan çıkarıldıktan sonra yapılan ilk müdahale ile Adana Şehir Hastanesi’nde gözaltına alındı. Rastgele bir sağlık sorunu olmadığı için kurum bakımına alındı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara’ya getirilen Gizem Bebek, Etlik Kent Hastanesi’nde yapılan incelemelerin ardından bakanlığa bağlı servise yerleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, refakatsiz çocukların aranması kapsamında alınan ihbarları değerlendirdi. Yapılan incelemelerin ardından aile ile temasa geçen bakanlık, aileden alınan DNA örneği ile bebek arasında uyumlu olduğunu tespit etti.

Bu doğrultuda Gizem bebeğin ailesine kavuşması için hızla harekete geçen bakanlık, bebeği Ankara’dan özel uçakla Adana’ya götürdü. Bakan Derya Yanık, bebek gizemini Adana’da karşıladı. Bakan Yanık, Gizem bebeği Adana Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan annesi Yasemin Begdaş’a teslim etti.

54 gün sonra anne ile bebeğin kavuşmasını sağladıklarını söyleyen Bakan Yanık, “Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden birçok ilimiz etkilendi. Bunlardan en çok etkilenenlerden biri de Hatay. Enkazdan 128 saat sonra arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan gizemli bebek tam anlamıyla bir mucize. Hayatta kalması ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamaması hepimizi etkiledi. Adana Şehir Hastanemizde ilk tetkikleri yapıldıktan sonra Ankara’da Bakanlığımızın kuruluşuna Gizem’i aldık.” söz konusu.

Bakan Yanık, refakatsiz çocukların ailelerinin aranması kapsamında yapılan DNA testi sonucunda annesinin Yasemin Begdaş olduğunu belirlediklerini ve bebeğin ailesine kavuşturulması için çalışmalara başladıklarını anlattı. “Annesinin de tedavisi sürüyor. Genel sağlıkta bir sorun yok. İyileşmesinin ardından Gizem’i annesinin nezaretine bırakacağız. Ama Gizem artık bizim de bebeğimiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak desteğimiz her zaman Gizem’in yanında olacaktır.” terimleri kullandı.

Bakan Yanık, “Bir annenin evladına kavuşması dünyanın en kıymetli şeylerinden biridir” diyen Bakan Yanık, şöyle devam etti: “O mutluluğa ortak olmak gerçekten çok anlamlıydı. Allah’tan onlara uzun ve mutlu bir ömür vermesini, bir daha birbirlerinden ayrılmamalarını diliyor ve temenni ediyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocuklar için her zaman güzellikler, iyilikler, refahlar, esenlikler ve mutluluklar olsun. Dileğimiz o mutluluğa şahit olmamızdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu