Haber

Murat Kurum: 1 yıl içinde kademeli olarak konutlarımızı teslim etmeye başlayacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Afete Uyum Merkezi’nde konuştu.

Bakan Kurum konuşmasına başlarken Malatya halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaları hızlı bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını belirterek, şehrin tüm bileşenleri ile şehirdeki kararları aldıklarının altını çizdi.

“Onlara verdiğimiz sözleri tuttuk”

Malatya’yı yeniden inşa edeceklerini belirten Kurum, şunları kaydetti:

İnşallah yeni Malatya’yı, Doğanşehir’i, Akçadağ’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimiz önceki Sivrice depremindeki çalışmalarımızı takip ettiler. Onlara verdiğimiz sözleri tuttuk. Bir yıl sonra buradaki evlerimizi adım adım depremzedelerimize teslim ettik.

“1 yıl içinde etap etap teslim etmeye başlayacağız”

Konutların 1 yıl içinde teslim edileceğini yineleyen Bakan Kurum, devam eden hasar tespit çalışmalarına da değindi:

Aynı anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onların talimatıyla, şehirdeki kardeşlerimizin talep ve ihtiyaçlarını da kapsayacak bir anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Söz verdiğimiz gibi adım adım 1 yıl içinde konutlarımızı teslim etmeye başlayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

“Yüzde 98 seviyesine ulaştı”

Sahada 7.000 çalışanımızla Türkiye genelinde eş zamanlı hasar tespit çalışmaları yürütüyoruz. Bugüne kadar 4 milyon 658 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 316 bin binanın incelemesi tamamlandı. Malatya özelinde baktığımızda hasar tespiti yüzde 80 mertebesine ulaştı. Hatta hasarın ağır olduğu il ve ilçe merkezlerinde yüzde 98 seviyelerine ulaştı.

İncelenen bina sayısı

Türkiye genelinde incelenen 1 milyon 316 bin binadan 534 bin bağımsız bölümün ağır hasarlı, yıkılmış veya hemen yıkılacağını belirledik. Malatya’da 27 bin binanın 82 bin bağımsız bölümünün derhal yıkılacağını, ağır hasarlı veya yıkılacağını belirledik.

Gözden kaçırma Murat Kurum: İlk etapta yapacağımız 855 konutumuz için ilk kazıyı yaptık Haberin Detayları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Kira yardımı 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı Haberin Detayları

caglayancerithaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu