Haber

Murat Kurum, Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine destek verdi: “Uyum avantaj sağlar”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı konuşmada, “Merkezi hükümet ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma içinde olmazsa o şehre bir şey olmaz.” Sözlerine ilişkin, “Yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi yönetimle uyumlu olması kente avantaj sağlıyor. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti.” söz konusu.

“YERELİN MERKEZİ YÖNETİM İLE UYUMLU OLMASI AVANTAJDIR”

Kurum, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nü ziyaret ederek kulüp lideri Göksel Gümüşdağ ile görüştü. Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merkezi-yerel yönetim uyumuna dikkat çektiği Hatay’a ilişkin konuşmasını sorması üzerine Kurum, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi muhalefet partisi ülkemizin her ilinde hep aynı yaklaşımı, bahane ve iftira sürecini yürüten, hep bahane arkasına saklanan bir siyasi anlayışla yürütmektedir. Değerli arkadaşlar, buradaki amaç budur. Yani öncelikle İstanbul’un sorunlarıyla, sorunlarıyla ilgileneceksiniz. İstanbul’un sorunlarının çözümü için işbirliği yapmanız gerekiyorsa her kurumla, her bakanlıkla, her türlü siyasi iradeyle masaya oturursunuz, konuşursunuz. ve siz bu sorunları çözmek için İstanbul adına mücadele ediyorsunuz. Artık bu anlayış İstanbul’un hiçbir şey kaybetmesine neden olmuyor. Bu anlayış İstanbul’a hizmet ediyor. Gençlerin oynayabileceği alanların yapımından, İstanbul’da her türlü düzenlemeyi yapabilirsiniz, İstanbul’a olan değerin ve katkının daha da arttırılması.Bu anlamda yerel yönetimlerin ilçe düzeyinde büyükşehir ve merkezi yönetimle uyumu kente avantaj sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiği şey bu. “Ahenk, uyum, arkadaşlar, bu şehir hepimizindir, bu ülke hepimizindir.”

“BİZİM GÖRÜŞÜMÜZ ALÇAKALAŞMA VE İSTİŞAREDİR”

Kurum, tepkisini şöyle sürdürdü: “Bakın deprem oldu, yıldönümü yaklaşıyor. Biz o depremde nasıl bir aradaydık, nasıl hep birlikte sorumluluğun altına girdik, nasıl tek yürek, tek yumruk ve omuz omuza durduk.” 11 ilimizi hep birlikte ayağa kaldırdık, oradaki kardeşlerimize nasıl yardım eli uzattık, her durumda aynı anlayış.” Sahada sergilememiz lazım. İstanbul’un buna ihtiyacı var. İstanbul’un kaybettiği beş yılını daha çok çalışarak, herkesle uyum içinde mücadele ederek telafi etmeliyiz. Bu anlamda bizim görüşümüz, anlayışımız istişaredir. Bizim görüşümüz tevazudur. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kimseyi aşağılamayacağız, küçümsemeyeceğiz. Hepimiz eşitiz, hepimiz İstanbul’un bir değeriyiz. Biz İstanbul’un bir parçasıyız.

Bu nedenle tüm kardeşlerimizi kucaklayacağız. Bu anlayışımızı 31 Mart akşamı ortaya koyacağız. 31 Mart akşamı tüm İstanbul kazanacak. Burada yaşayan tüm kardeşlerimiz kazanacak. Onlarla birlikte kazanacağız ve bu hizmetleri onlarla birlikte sağlayacağız. Dolayısıyla uyumlu olmak İstanbul’a avantaj sağlıyor. Uyumlu olmak İstanbul’a kazanç getirir. Bu uyumu her alanda ortaya koyacağız” dedi.

“BARSELONA, REAL MADRİD, ARSENAL’İN GENÇ TAKIMLARI GELECEĞİN”

Daha önceki kulüp ziyaretlerinde öne çıkan İstanbul Kupası ile ilgili sözünü hatırlatan Kurum, kulüplerin genç takımlarına yönelik İstanbul’da turnuvalar düzenlenmesinin planlandığını belirterek, “Manchester City’nin genç takımları, Barcelona, ​​​​Gelecek Real Madrid ve Arsenal olacak ve burada uluslararası bir organizasyon düzenleyeceğiz. Önce küçük turnuvalarla başlayıp finalle başlayacağız ve bu turnuvayı büyük bir stadyumda (Atatürk Olimpiyat Stadı) ama aynı zamanda F.Bahçe’nin stadyumlarında da düzenleyeceğiz. Galatasaray, böylece geleceğimizin teminatı olan bu altyapıyı aslında gençlerimize kazandırmış olacağız. “Bu proje bütçeden tasarruf sağlayacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz.” dedi.

haber-macka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu