Haber

Sağlık Bakanı Koca, enkazdan 150 saat sonra kaldırılan minik Dada’yı hastanede ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından arama kurtarma çalışmaları kapsamında facianın 150’nci saatinde enkazdan sağ olarak çıkarılan Dada adlı kızı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Koca, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne kurulan sahra hastanesinde Dada’nın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çocuğun ellerini öpüp saçlarını okşayan Koca, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci, “Bana ne olduğunu anlatır mısınız?” diye sordu. sorusu üzerine Koca şunları söyledi:

“150. saatte kurtarılan bir çocuğuz ve 4 yaşında olduğunu varsayıyoruz. Genel durumu çok uygun, konuşabiliyor ve genel muayenesinde en azından belirgin bir görünür travma olmadığını görüyoruz. “Transferi ve ulaşımı planladık. Bizi en çok mutlu eden 150. saatte bile umut devam ediyor ve umudun korunması gerekiyor. Bu anlamda olağanüstü bir şekilde görev yapan kurtarma ekiplerimiz ve arkadaşlarımız yoğun bir emek ve çaba harcıyor. Hepsine teşekkür ediyorum.”

Depremzedenin şu anda herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını ifade eden Koca, “Kalp muayenesinde solunum sıkıntısı da dahil normal olarak gördüğümüz bir çocuktan bahsediyoruz. hafta sonra. Denemeye ve umut etmeye devam edin.” dedi.

Bakan Koca, sahra hastanesinde tedavi altına alınan bir çocuğu daha beğenerek, yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Kurtardığımız yaratıktan çok memnunuz”

Tokat UMKE’den afet gönüllüsü ekibi olarak geldiklerini belirten bir sağlık çalışanı, arkadaşlarıyla birlikte sahada tarama yaptıkları sırada bir enkazdan gelen bir ses duyduklarını söyledi.

UMKE çalışanı, “Enkaz başında beklemeye başladık. Arama kurtarma ekipleri daha sonra adının Dada olduğunu öğrendiğimiz çocuğa ulaştıklarını söylediler. Bize koridoru açtılar. Koridora girdik çocuğumuzu tamir edip getirdik. Sahra hastanemize ilk müdahalesi burada yapıldı.” dedi.

Çok mutlu olduklarını ifade eden UMKE çalışanı, “Ülkemiz gerçekten büyük bir felaketin altında ama kurtardığımız canlıdan çok memnunuz. İşimizi yapıyoruz ve çok memnunuz.” söz konusu.

Depremzede çocuğun sağlık durumu sorulduğunda UMKE çalışanı, “Genel durumu çok iyi, orada bir yaşam üçgeni oluştu, 7 gün orada aç susuz kaldı ama herhangi bir kırık, ağrı, ağrı olmadı. sadece alnında küçük bir çizik var çocuğu o halde görünce duygulanmamak mümkün değil ama biz “işimize odaklanıyoruz işimiz gereği yerinde yapmak zorunda kaldık ilk işimizi de yaptık” araya girmek. Bu anlamda memnunuz, gururluyuz, mutluyuz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu