Haber

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Adana’daki deprem bölgesinde incelemelerine devam etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana’da incelemelerine devam etti.

Merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’ndeki Zeray Apartmanı’nın enkaz alanındaki arama kurtarma çalışmalarını Kirişci ve diğer ilgililer takip etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kirişci, kentteki son durum hakkında bilgi verdi, “Adana’da 167 vatandaş hayatını kaybetti, 2 bin 711 vatandaş ise yaralı olarak kaydedildi.” söz konusu.

Duyulan her sesi dinleyen bir arama kurtarma ekibinin bulunduğunu vurgulayan Kirişci, şunları kaydetti:

“Şu anda o binalardan birinin önündeyiz. Bir sessizlik var ama bu sessizlik arkadaşlarımızın mola vermesi açısından değerli olabilir ama arama köpeklerimiz görevini yapıyor. Umarım dinleyen bu ekip her sese, tüm vatandaşlarımızı bu yığından çıkarmak için çalışmalarını sürdürecektir.Adana kurallarında soğuk bir hava, sert bir hava, gerçekten zor bir hava ama burada bu çalışmaları başarılı bir şekilde yürütüyorlar, onlar sayesinde. .”

Vatandaşların güvenlik şeridinden çıkarılmasının önemli olduğunu kaydeden Kirişçi, “Çalışmalar sırasında ‘Sesimi duyan var mı?’ “Elbette, çağrıldığında sessizliğe ihtiyaç var. O sessizliğin devam etmesi için vatandaşlarımızın kısa süre de olsa sessiz kalması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Bakan Kirişci, devlet ve milletin el ele vererek çalışmaları son ana kadar sürdürmeye çalıştıklarının altını çizerek, “Ümitlerimiz tükenmedi. Adana’dan müjdeli haberi inşallah tüm Türkiye’ye duyuracağız. tıpkı diğer şehirlerimizde duyduğumuz müjdeli haber gibi.” dedi.

Barajlardaki durum

Türkiye’de 110 baraj ve 30 gölet olduğuna, bunların 90’dan fazlasının incelendiğine dikkat çeken Kirişci, şunları kaydetti:

“Tabii bunlar böyle deprem dönemlerinde risk oluşturabileceği için azami özeni gösteriyoruz. Bahsettiğim gibi bir barajımız var, Sultansuyu Barajı, çünkü o barajdan sonra gelişigüzel bir oturma olmadı, sonra da orada.” Karakaya Barajı ise orada rastgele bir sorun olmayacağı inancıyla şimdiden suyu boşaltmaya başladık.” Kimseye olumsuz bir etkisi olmayacak, su kaybetmeyeceğiz. Diğer bazı gölet ve barajlarımızda kaçaklar olsa bile çok değerli olmadığını belirtmek isterim. Doluluk oranları da makul seviyede.”

habersuloglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu