Teknoloji

Tesla’da yeni skandal: Çalışanlar kamera görüntülerini paylaşıyordu

Tesla yeni bir skandalla bir kez daha gündemde. Reuters’in haberine göre bazı Tesla çalışanları, birkaç yıldır arabalarında harici kameralar tarafından çekilen araç sahiplerinin fotoğraflarını ve videolarını paylaştı. Eski çalışanlar, meslektaşlarının görüntüleri 2019 ile geçen yıl arasında grup sohbetlerinde ve bire bir iletişimlerde paylaştığını söyledi..

Bildirildiğine göre, bu videolardan biri Tesla’nın bisikletli bir çocuğa çarpmadan önce yüksek hızda kullandığını gösteriyordu. Diğer manzaraların arasında çıplak bir adamın doğrudan bir araca yürümesi gibi şeyler vardı.Eski çalışanlardan biri, “ Aslında onları çamaşır yıkarken ve hatta mahrem şeyler yaparken görebilirdik. çocuklarını görebilirdik” söz konusu.

Çalışanların da Tesla sahiplerinin garajlarında çekilmiş görüntüleri birbirlerine gönderdikleri söyleniyor. Bir görüntünün, 1977 James Bond filmi The Spy Who Loved Me’de görülen beyaz Lotus Esprit’i gösterdiği bildirildi. Neyse ki, garajda çalışanlar tarafından çekilen görüntülerin dolaşımda olduğunu da gösterebilir. Tesla CEO’su Elon Musk bu aracı on yıl önce satın aldı.

Eski çalışanlardan biri, görüntü paylaşım uygulamasının ” dürüst olmak gerekirse bu bir gizlilik ihlaliydi”dedi ve ekledi: Ve bu insanlara nasıl davrandıklarını gördükten sonra asla bir Tesla almayacağım konusunda her zaman şaka yaptım.

Tesla, web sitesinde üretilen her yeni aracın sekiz harici kamera ile donatıldığını söylüyor. Bunlar, Otomatik Pilot, Akıllı Çağırma ve Otomatik Park gibi özelliklerin sorunsuz çalışmasını destekler. Bu kameralar ayrıca, park halindeki bir Tesla’ya yaklaşan insanları ve diğer şüpheli görünen etkinlikleri yakalayan Sentry Mode gözetim sistemini de etkinleştirir.

Şirket, müşteri gizliliği beyanında kamera sistemini kullanıcı gizliliğini korumak için tasarladığını belirtiyor. Araç sahipleri, görüntüleri bir kaza veya hava yastığının açılması gibi bir güvenlik olayı nedeniyle almadıkları sürece “filo öğrenimi” amacıyla görüntüleri Tesla ile paylaşmayı seçseler bile, ” kamera kayıtları anonim kalır ve sizinle veya aracınızla bağlantılı değildir ”. Yine de bir çalışan, Tesla bilgi etiketleyicilerinin yakalanan manzaraların konumunu Google Haritalar’da görmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

Ne yazık ki Tesla’nın bu konuda yorum yapmak için ulaşılabilecek bir bağlantı departmanı bulunmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu