Ekonomi

Ülker 2023 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı

Ülker Bisküvi’nin 2023 ilk çeyreğinde cirosu 10,1 milyar TL’ye ulaştı. Ciroda Türkiye operasyonlarının payı yüzde 66, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının cirodaki payı yüzde 34 oldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Ülker Bisküvi, bu yılın ilk çeyreğinde 10,1 milyar TL ciroya ulaştı. Şirketin Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 66, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı ise yüzde 34 oldu.

Ülker Bisküvi’nin tüm faaliyetleriyle Türkiye’ye katkı sağlamaya devam ettiğini belirten Ülker CEO’su Mete Buyurgan, ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin şu bilgileri aktardı: “6 Şubat’ta 11 ilimizi etkisi altına alan ve hepimizi derinden yaralayan büyük bir deprem felaketi oldu. Depremin olduğu ilk günden itibaren çok hızlı bir şekilde harekete geçerek bölgeye ürünlerimizi gönderdik. Çok kısa sürede geliştirdiğimiz Besleyici Bisküvi’yi afet bölgesine gönderdik ve afetzedelerin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Öte yandan oldukça zorlu başlayan 2023 yılının ilk çeyreğini de çok başarılı sonuçlarla tamamladık.”

Yılın ilk çeyreğinde değerli sendikasyon kredisi anlaşmalarına imza attıklarını söyleyen Buyurgan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bank of America, Coöperatieve Rabo Bank UA ve Emirates NBD Bank Capital Limited liderliğinde; JP Morgan Chase Bank, NA, Sharjah Islamic Bank PJSC ve Gulf Bank’ın katılımıyla toplam 248 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladık. Ayrıca Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 75 milyon Avro tutarında kredi anlaşması yaptık. Bu anlaşmalar, uluslararası bankaların şirketimize ve ülkemize duyduğu güvenin bir göstergesi olurken, Ülker’in sürdürülebilirlik konusundaki ilk anlaşmaları olarak da ön plana çıktı. İş yapış şeklimizin merkezinde yer alan sürdürülebilirlik yaklaşımımızı finans alanında da sürdürdük.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu