Ekonomi

Alman devinden TCMB’ye ‘şahin’ faiz beklentisi

Deutsche Bank ekonomistleri Yiğit Onay ve Christian Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) politika faizi beklentilerini açıkladılar. Ekonomistler, artan jeopolitik riskleri ve bu risklerin Türkiye’nin enflasyon ve ödemeler dengesi dinamikleri üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak para politikası görünümüne ilişkin tahminlerini güncellediklerini ve TCMB’den 250 baz puanlık faiz artışı beklediklerini belirtti. Kasım ve Aralık.

Ekonomistler, önümüzdeki hafta Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 500 baz puanlık faiz artışı beklediklerini kaydetti.

YÜZDE 40 BEKLENTİ

Ekonomistler, bir hafta vadeli repo faizinin yüzde 40’a ulaşmasıyla faiz artışlarının sona ereceği görüşünü koruyor ancak bu seviyeye yıl sonunda, önceki varsayımlardan daha erken ulaşılacağını düşünüyor.

Kurum daha önce yerel seçimlerin ardından en son siyasi faiz seviyesi olan yüzde 40’a 2024 yılının ikinci çeyreğinde ulaşılacağını öngörmüştü.

Notta böyle bir politika “Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerini kontrol altına alma, ekonomiyi sürdürülebilir bir yola sokma ve kredibiliteyi güçlendirme hedefleriyle daha uyumlu olacaktır.”ifade edildi.

haber-kestel.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu