Haber

Bakan Kasapoğlu TEKNOFEST’i ziyaret etti

gençlik ve SporSpor, Teknoloji, Bilim, Sanayi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ekonomiTürkiye’nin kendi alanında büyüyen bir ülke olduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, dünyanın gelişmesinde kritik rol oynayan birçok kuruluşun ortaklığıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’i ziyaret etti. Türkiye’de milli teknoloji

Gençlik ve Spor Bakanlığı standında açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, Türkiye’nin her alanda büyük bir gelişim içinde olduğunu söyledi.

İlk 4 günde yaklaşık 2 milyon kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST’in çok önemli bir organizasyon olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu, “Türkiye’nin ve Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir sahne var. Yüzlerle Türkiye’nin gurur tablosu. binlerce gencin ve yüzbinlerce ziyaretçinin katılımıyla, “Bu, gençlerimizin ve milletimizin teknolojiye olan yakınlığını gösteriyor. Havada, karada, denizde nerede olurlarsa olsunlar gururumuz olan araçlarımız var. Bugünümüzün ve geleceğimizin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir. Gençlerimizin buradaki ilgisi, gücü ve inancı en büyük umudumuzdur.”

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, “Burada sergilenen eşsiz eserler alın terinin ve inancın eseridir. Emeği geçen tüm genç yarışmacılara ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığı T3 Vakfı’na teşekkür ediyorum.” Sanayi ve Teknoloji Bir eserin modülü olmaktan da mutluluk duyuyorum, gurur verici bir tablo.” ifadeleri kullandı.

Türk sporunun 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’na hazırlandığını kaydeden Kasapoğlu, “Son olarak Avrupa Cimnastik Şampiyonası’nda gençlerimiz bizi çok mutlu etti. Halter, güreş, boks, yüzmede patlama yaşayan bir Türk sporu var. 2020 tokyo olimpiyat oyunları 2020 tokyo olimpiyat oyunları bunu en büyük başarı ile paris 2024 de yaşadık her branşta iddiasıyla başarısıyla gurur duyacak bir sporcu takımı geliyor tüm sporcularımıza selamlar gönderiyorum. Bir yanda spor, bir yanda teknoloji ve bilim, diğer yanda sanayi, sanayi ve ekonomi… Büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var.” şeklinde sözlerini tamamladı.

TEKNOFEST’te gençlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yerli ve milli teknoloji çalışmalarını inceledi.

habergurpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu