Haber

Tartışmalara BİM’in kurucusu Osman Nuri Topbaş da dahil oldu: Dua ediyoruz onlara.

BİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş’ın kuzeni Erenköy cemaati lideri Osman Nuri Topbaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleriyle başlayan fahiş fiyat tartışmalarına ilişkin dikkat çekici bir atılım yaptı.

Halkın art niyetli polemiklerle meşgul olmasının kişi ve toplum adına üzüntü verici olduğunu vurgulayan Topbaş, “Bu tartışmaların bir an önce son bulması ve art niyetlilerin ıslah edilmesi için dualarımızı saygıyla sunarız.”

Topbaş’tan yapılan açıklama şöyle:

“Son günlerde zincir marketler üzerinden yapılan sosyal ve klasik medya tartışmalarında ‘bazı çevreler’ kasıtlı olarak kendimi, ailemizi ve camiamızı polemiğe sokarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye sebep oldu. Birçok yıldır sürdürdüğüm aktif ticari hayatıma son verdim. 30 yıl önce bir aile geleneği olarak 30 yıl önce.Çalıştığım hayır kurumlarının ticari şirketlere dönüşmemesi için gösterdiğim hassasiyeti bizi yakından tanıyan herkes çok iyi bilir.

“BU DURUMUN İSTİSMARI HİÇBİR ZAMAN KABUL EDİLEMEZ”

Tüm vaktimi Kuran’ın hizmetlerine, bilime, irfana ve hayır işlerine ayırmaya çalışıyorum. Allah’ın izniyle son nefesime kadar bu yolda yürümeye niyetim ve isteğim var. Bu dünyadaki faniliğimizi ve acizliğimizi idrak ederek Rabbimiz’e has kul olmak bizler için en büyük şereftir. Bunun dışındaki her türlü çıkar, çıkar ve sıfatlardan Allah’a sığınırız. Topluluğumuz adına her türlü hayır faaliyetleri; aziz vatanımızın bekasını, milletimizin birlik, beraberlik ve beraberliğini, İslam aleminin ve tüm insanlığın refahını gözetir. Şimdiye kadarki konumumuz herkes tarafından biliniyor. Farklı siyasi veya ticari çıkarlar için kullanılamayan bu duruşun bazı çevreler tarafından istismar edilmesi kabul edilemez.

“SANATIN İYİLEŞMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ”

Halkın art niyetli polemiklerle meşgul edilmesi şahsım, ailem ve camiamız adına esef vericidir. Bu tartışmaların bir an önce son bulması ve kötü niyetli olanların düzeltilmesi için dua ettiğimizi saygıyla sunarız.”

NE OLDU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki son grup toplantısında gıda maddelerinin fahiş fiyatlarından zincir mağazaları sorumlu tuttu ve sattığı ürünlere sürekli zam yapan zincir mağazaların FETÖ ile ilişkilerinin araştırılmasını önerdi. Bahçeli’ye yanıt veren BİM Genel Müdürü Galip Aykaç, “Bu binanın temel taşına ağaç dikmeyenler bize bakıp ‘Bu binanın temel taşına tuğla koyayım’ demesinler” dedi. ’ derler size ve bize. Cevap vereceğimi bilirsiniz”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu