Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı: (3)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri için “Anketlerde olumlu bir hava görüyoruz. Hem Cumhurbaşkanlığı’nda hem de Cumhur İttifakı olarak önümüzde güzel bir tablo var” dedi. söz konusu.

Erdoğan, TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star, Kanal 7 Avrupa’nın “Cumhurbaşkanı Özel Yayını”na Çankaya Köşkü’nden katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı ve açıklamalarda bulundu.

“Seçimle ilgili anketler önünüze geliyor. Şu anki durum nedir? Önümüzde nasıl bir tablo var?” Erdoğan’ın sorusuna, “Meydanların diliyle konuşursak farklı bir tablo var, aldığımız anketlere baktığımızda da farklı bir tablo var. Yani meydanların dili derseniz. Meydanlarda bir gerçek var ki, 14 Mayıs güm güm gümbür gümbür gümbür gümbür milletçe zafere doğru ilerliyoruz.” o cevapladı.

“Sefer bizden, zafer Allah’tandır” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu dönemde çok karmaşık bir tablo içinde anket yapıyoruz. Nedir? Deprem felaketi aslında anket tekniğini ortadan kaldırdı. Ancak anketörler yine bir şeyler yapıyor. Bunlara tekrar baktığımızda çok şükür oluyor. artık kamuoyu ölçmek için değil kamuoyu oluşturmak için yapılıyor.Ama sandıklarda olumlu bir hava görüyoruz.Hem Cumhurbaşkanlığı’nda hem de Cumhur İttifakı olarak önümüzde güzel bir tablo var.Diğerlerinin böyle bir alanı yok çünkü. Bütün arkadaşlarımdan aldığım tablolarda “Meydanlarda, tarlalarda görmüyoruz, biz tarladayız” diyor, “Arkadaşlarımız çalışıyor. Bu seçimde farklı bir atak yaptık. Kabine üyesi arkadaşlarımızın hepsini alana götürdük. Artık bu seçimlere aday oldular. Şu anda aday olarak da sahada olmaları vatandaşlara ayrı bir güven veriyor. Yani tanımadığı, tanımadığı insanlar değil.” Şu anda sahada 17-18 bakan var ve hepsi Kemal Bey gibi övünmüyor kusura bakmayın. Referanslarıyla konuşuyorlar. .

Kemal Bey Giresun için ne diyor? ‘Fındık fiyatlarını 4 dolar artıracak’ Dürüst ol, o yüzden yapmayacağın şeyi söyleme. Senin hayatın her zaman bir yalandır. Şimdi kalkıyor. Bakın bugün yine ne saçmalık, İzmir’de esiyor, gümbürdüyor. Bugüne kadar bu tür yalanları bilirdik ama şimdi İzmir’de ‘Daha iyi bir İzmir, daha iyi bir Ankara, daha iyi bir İstanbul’ diyor. Yurt dışındaki kardeşlerime sesleniyorum, bir soru sorun, ‘İstanbul’u, Ankara’yı, İzmir’i 4 yıl yönetmediniz mi? Peki bu süre zarfında daha iyi bir İstanbul yaratabildiniz mi? Daha uygun bir İzmir, Ankara yaratabilir misiniz?’ Bunu tüm Avrupa’daki kardeşlerime söylüyorum, CHP çöp demektir, çukurdur, çamurdur.”

İstanbul’u belediye başkanı olarak devraldığında şehirde çöp, çukur, çamur ve susuzluk olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Haliç hızla Kasımpaşa’nın kıyısına geliyordu.” Göremiyorsun, böyle bir durumdaydı. Görevi devraldık, önce Haliç’i bu pislikten temizledik. İSKİ’nin başına Veysel Bey’i getirdim. Veysel Eroğlu ile bir adım attık.” dedi.

Alibeyköy’e depolama alanı olarak taş ocağı yaptıklarını anlatan Erdoğan, Haliç’in dibindeki çamuru petrol boru hattı gibi hatlarla taşıdıklarını söyledi.

“Bunlar tribünlerdeki seyirciler, oyuncular değil”

550-560 dönümlük bir alana kavuştuklarını ve şu anda burada oyun parkı olduğunu belirten Erdoğan, Haliç kıyısında Haliç Kongre Merkezi’nin temellerini attıklarını hatırlattı.

“Haliç kıyısında hani kültür sanat deyince biz kültür sanat yaptık. O çağdaş tarihi eseri aslına uygun restore ettik, şimdi onlar da faydalanıyor.” Erdoğan, şu anda Haliç’te balıklar ve yüzücüler olduğunu kaydetti.

Aynı şeyin şu anda İzmir’de olduğunu ve körfezin kokuya kapılmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şimdi sorun Ankara’da ne yaptılar? Melih Bey zamanında Ankara’da havaalanı sayesinde yaptık. Biz de havaalanına böyle geldik. Ankara Büyükşehir sayesinde yol yapıldı ve böylece Ankara birinci oldu. havalimanı.İstanbul’da durum tıpatıp aynıydı.İzmir’de havalimanı da yoktu.Yani garip çok basit bir havalimanı, zaten havalimanı denmiyor ki biz orada ne yaptık Adnan Menderes Havalimanı’nı yaptık, biz yaptık. yaptırdık.Yani ‘iyi bir İzmir’ diyorsanız biz bu güzel İzmir’i yaptık.Geçelim onu ​​daha da önemlisi İstanbul-İzmir arası 7.5 saatti.İstanbul-İzmir’i 3 saat 15 dakikaya kim getirdi? Kemal Bey yaptın mı Biz yaptık Manisa-İzmir arası Sabuncubeli Tüneli’ni kim yaptı Biz yaptık Böyle bir tünel yoktu bu gönül işi aşk işi Sizde yok böylesi sevgiler. ‘İyi bir İzmir’ diyorsanız, biz düzgün İzmir’i kurduk. Sağolun Binali Bey’in de burada büyük emeği var. Ulaştırma Bakanlığı dönemi dahil oradaki milletvekilinin vs. İZBAN’ın önemli katkısı var. onların üretimine. Biz böyle yaptık.

Siz İzmir Milletvekili olarak belediyeniz var, ne yaptınız? ‘Onu da yaptık’ deyin. Eşek ölür semeri kalır, insan ölür işi kalır. Bana bir parça söyle. Hayýr. Ama onlarý biz yaptýk. Yurt dışındaki vatandaşlarım şunu bilmeli. CHP zihniyetinin sonuçlarını en son nerede gördük biliyor musunuz? Denizlerimiz adeta müsilajlara teslim oldu. Neyse ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız müdahale etti. Bir ilim ile çalıştık ve müsilaj sorununu çözdük. Belediyeleri de aynı şeyi yaptı. Bunlar tribünlerdeki seyirciler, oyuncular değil.”

Erdoğan, “AFD partisi Almanya’da meclise girdi. Bu partinin tek amacı var: Almanya’da yaşayan yabancıları ve Türkleri göndermek. Siz ne düşünüyorsunuz, ne yapıyorsunuz?” “Maalesef Almanya’daki bu ırkçı akım sadece Almanya’da yok. Irkçılık, İslamofobi ve ayrımcılık Batı’da bir kanser hücresi gibi hızla yayılıyor. Batı ülkeleri bu tehdide karşı koyma sürecini şu anda gösteremiyor.” cevabı verdi.

“40 kez düşünmek zorundalar”

Almanya’da 8 vatandaşın yaşamını yitirdiği NSU davasının kamuoyunun vicdanını rahatlatmadığını, NSU ile ilgili binlerce dosya ve delilin Alman makamları tarafından yok edildiğini kaydeden Erdoğan, “Azmettiriciler, işbirlikçiler ve işbirlikçiler devlet içindeki uzantıları ortaya çıkmadı. Bunun takipçisi olacağız. En üst düzeyde davalar açarak maddi ve manevi tazminattan her türlü davayı açmamız ve bunun sonucunu almamız lazım.” söz konusu.

2020 yılında Hannover saldırısında hayatını kaybeden 4 Türk’ün yakınlarının saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını istediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Yurt dışında Müslümanlara ve camilere yönelik nefret söylemleri ve saldırılar da artıyor. Irkçı grupların camileri kundaklamaları, kutsal kitabımız Kuran’ı yırtmak gibi alçaklıklar arttı. Takip ediyoruz. Takip ediyoruz. Takip ediyoruz. Her türlü adımı atıyoruz.Nefret Kabahatleriyle Mücadele Platformu oluşturduk.Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yönde çalışıyor.Burada bir şey söylemem lazım, o da HDP’li birinin temsilcisi geldi. Geçenlerde masada bir konuşma yaptı.’Biz Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacağız’ diyor. AK Parti’nin bir zamanlar iktidar olduğu, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede böyle bir şey yapmaları kesinlikle mümkün değil. Bu ülke yüzde 99 Müslüman olan bir ülke. Devletimiz her yerde vatandaşımızın arkasındadır. Yurt dışında halkımızı tehdit edenler eskiden bir düşünürdü, şimdi 40 kez düşünmek zorunda. Nerede yaşarlarsa yaşasınlar vatandaşlarımızın haklarını ve hukukunu korumakta kararlıyız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın.” Avrupa’daki kardeşlerim endişe etmesinler.”

(sürecek)

habersungurlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu