Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert tepki: Dolandırıcılık yaptınız!

  • “Masadaki ortakları çoğaltmak sonuç vermez. Bu millet irade, çalışma ve hizmet ister”
  • “Dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini anayasa ile güvence altına alalım”
  • “Tarih karşısında herkes hesabını verecek”
  • “Kibirli zihniyet bir kez daha duvara tosladı”
  • “Asıl mesele şu ki muhalefet milleti parmakla göstermeyi bırakıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28’inci Dönem Milletvekili Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından ilk kez partisinin meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

AK Parti listelerinden milletvekili seçilen kardeşlerimi tebrik ediyorum. 27. dönemde milletvekili olarak görev yapan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 28 Mayıs gecesi Külliye’de yaptığımız balkon konuşmasında herkese teşekkürlerimizi ilettik. Tarihin en kritik seçimlerinden birini zaferle taçlandıran her bir arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. Seçim kararı alındığından bu yana özveriyle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

GENEL BAŞKANLARA ANLAMLI TEŞEKKÜRLER

Bu seçimlerde kendi teşkilatlarımızın yanı sıra birlikte hareket ettiğimiz Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımız da büyük emek sarf ettiler. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin acısını değerli genel başkanlarımızla birlikte paylaştık. Bizi coşkuyla kucaklayan milyonları seçim mitinglerimizde selamladık. Buradan birlikte mücadele ettiğimiz MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli ve tüm ülkücü kardeşlerimize, Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan ve tüm Milli Görüşçülere, BBP Genel Lideri Mustafa Destici ve tüm Alperen’e, DSP Genel Lideri Aksakal ve tüm arkadaşlarına, HÜDA Pars Genel Başkanı Yapıcıoğlu ve arkadaşlarına, Sayın Sinan Oğan’a ve duruşunu milli iradeden yana kullanan herkese teşekkür ediyorum.

Demokratik yollarla tercihini gösteren tüm vatandaşlarımıza ve depremzedelerimize teşekkür ediyorum.

BİR ÜLKEDE AK PARTİ’NİN YÜZDE 99’U HALKTAN ÇIKIYOR

Şunun bilinmesini isterim ki, deprem bölgesindeki kardeşlerimizin takviyelerini asla unutmayacağız. Yurt dışındaki hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Gurbetçilerimiz sandıkları patlatarak Türkiye’nin gurur kaynağı oldular.

Dün İslam aleminden bir ülkenin temsilcisi beni ziyarete geldi ve “Bizde de yüzde 99 oy AK Parti’ye var” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN 16’LIK TABLOYA TEPKİLERİ

Tabi bunlar “6 masa” dediklerini gösteriyor şimdi “gerekirse 16 masa” dediklerini. Yetmez, daha da artırmanız gerekir. Ortakları masada çoğaltmak herhangi bir sonuç vermez. Bu insanlar iş veya hizmet istiyor. Saçmalıklarla bir yere varamazsın.

Nasıl ki Milli Mücadelemizde milyonlarca insan milletimizin yanında kenetlendiyse, 28 Mayıs seçimlerinde de talih payı ortaya çıktı. Kardeşlerimiz bizim için ellerini göğe kaldırdılar. Arkadaşlarımız da aynı coşkuyla kutladılar. Şiddetli seçim sürecini geride bıraktık. En kritik seçimlerden birini yaptık. Milletimizin geçmişten günümüze uzanan kutlu yolculuğunda neye tekabül ettiği zamanla anlaşılacaktır. Türkiye’nin büyük bir savaştan nasıl kurtulduğunu ve uçuruma düşmekten nasıl kurtulduğunu zaman içinde göreceğiz. Muhalefet tarafındakilere baktığımızda bunun işaretini alıyoruz. Masayı bir buçuk yıl önce kurdular. Köşede kim varsa kıyıda topladılar.

“SEN SAHTESİN”

Proje adına millete bir şey sunamadılar. Kendi tanımları gereği kumar ve pazarlık masalarının ötesine geçemezler. Ben bu masaya kumar, noter masası demedim. O masanın etrafındaki insanlar. Parlamenter sisteme döneceklerdi. 7 başkan yardımcısının olduğu, ahlak çizgisinin olmadığı canavarca sistemi millete dayattılar. Açıklarını kapatmak için en kirli seçim kampanyasını birlikte yürüttüler. Böyle bir sorun yokken mezhep ve etnik köken çatışmalarını körüklediler. Vatandaşları yaşam tarzları konusunda endişelendirdiler. Bizim vatandaşımızın yaşam biçimiyle alakamız yok Kemal Bey. Bu senin sorunun. Siz bu ülkenin insanlarının yaşam biçimiyle muhatap oldunuz, dolandırıcılık yaptınız. Başörtüsüne saldırmak, milleti kandırmak için bir iki başörtülü kızımıza rozet takıyorsunuz ama saçmalık. Hile yapıyorsun.

“DİBİNİ TUTUYORSUNUZ”

Seçimden önce bir anayasa yapalım ve başörtüsü kanununu çıkaralım. Eğer samimi iseniz başörtüsü sorununu anayasa ile güvence altına alalım. Dürüst değilseniz, size bizim milletimizi anlatacağım. Terör baronlarının Kandil’den Pensilvanya’ya takviyesine itiraz ettiniz mi? Hiçbiri yapmadı. Yapamazsın çünkü onların yanındasın. Volanı aldın. Küresel güç merkezlerinden aferin diye LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Sen LGBT’sin. Yanınızdaki insanlar da LGBT’dir. Ancak ne AK Parti’de, ne MHP’de, ne de diğer üyelerimizin böyle bir sıkıntısı yok. Aramızda hiçbir fark yok.

“HERKES TARİHİN ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR”

Halkımızı tehdit etmekten depremzedelere hakaret etmeye kadar her yolu denediniz. Siyaset sahnesinde kaldıkları sürece o leke çıkmaz. Kampanya döneminde ucuz siyasi gösterilere tanık olduk. Daha sandıkların dörtte biri açılmadan nice skandallar izledik. Bunu yanlarında yapan iki belediye başkanı buldunuz mu? Neredeler, şimdi kayıplar. Seninle iki koltuk al. Birini İstanbul’a, diğerini Ankara’ya verin. Onlar da oraya otursun. En azından sözde bana başkan yardımcılığı koltuğunu verin. Bütün bunları yapanlar utanmadı. İsimlerinden utandık. Tarih kuşkusuz en adil hakemdir. Tarih önünde herkes hesabını verecektir. Onu bu tür kötülüklerden korumak boynumuzun borcudur. Önümüzdeki dönemde siyasetin kalitesini artırmak için elimizden geleni yapacağız.

Seçimleri kazanarak böyle bir kuşatmayı kırdık. Böbürlenme siyasetini işimizle geçersiz kıldık. Onlar popülizm bataklığında boğulurken biz çalışmalarımızla halkımızın karşısına çıktık. Durma devam et dedik.

Değerli kardeşlerim birileri koltuk kovalarken biz bu şekilde farkımızı gösterdik. Milletimiz samimi çabalarımızı görmüş ve mükafatını almıştır. Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini hatırlattı. Bazıları hazmetmekte güçlük çekse de 27 milyon 834 bin geçerli oy alarak yüzde 52,18 oyla büyük bir zafer elde ettik. Milletin güvenini ezici bir çoğunlukla kazandık. Tüm seçim bölgelerinde oylarımızı artırdık. İlçelerde en fazla oyu 82,45 ile Bayburt, 95,30 ile Harran aldı. Depremde en ağır tahribatı yaşayan Hatay’ın tarafımızı seçmesinden büyük mutluluk duyduk. Bayramdan sonra yapacağım ziyaretlerle minnet borcumuzu bizzat ödeyeceğiz.

“KORKUNÇ ZİHNALİYET DUVARI YİNE ALDI”

Cumhur İttifakı olarak meclis ölçeğinde yüzde 49,5 oy alarak kazandık. 2002’den beri AK Parti ilk oyu elinde tutuyor. Ancak hedeflerin gerisinde kaldığımızın da bilincindeyiz. Zaferimizi kutlarken milletimizin sandıktan bize verdiği beyanatlara sessiz kalamayız. Gözden kaçan bir nokta bırakmadan muhasebe işlemlerimizi sonuçlandıracağız. Ücretli arkadaşlar, seçmenler sandık başında sadece bize ve partimize değil, muhalefete de birçok açıklama yaptı. Milletimiz, özellikle muhalefette köklü bir değişim istediğini göstermiştir. Oy vereceksiniz diye her zaman adayı dayatan, vatandaşı adaya oy vermek zorunda zanneden kibirli zihniyet bir kez daha duvara toslamıştır.

Biz bu gözlemleri yaparken asla kendi çıkarlarımızı düşünmüyoruz. Bir iktidar partisi için en ideal muhalefet Türkiye’deki muhalefettir. Ancak biz rakiplerinin zayıflığından güç alan bir parti değiliz. Muhalefete yönelik değişim davetlerimizde kişisel başarımızı değil, ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Her alanda standartlarımızın yükselmesini istiyoruz.

“MUHALEFET MİLLETİN PARMAKLARINI YIKAMAKTAN SON VERMELİ”

Baba ve oğul arasındaki taht mücadelesinin bizim için hiçbir değeri yok. Bize ne oldu ki bir baba bir oğul oldu? Su alan geminin dümenine kimin geldiği önemli değil. Asıl sorun, muhalefetin milleti parmakla göstermeyi bırakması. Asıl sorun, ülkenin dertlerine odaklanmasıdır.

Siyaset yaparken Türkiye eksenine bağlı kalalım diyoruz. Ulusal konulardaki farklılıkları bir kenara bırakıp bir araya gelebilmeliyiz. Her seçimden sonra bize oy verenlere ve farklı siyasi tercihleri ​​olanlara da el uzattık. Tüm vatandaşlarımıza gönüllerimizi açtık. İdeolojik önyargılarından kurtulamadılar. Sorunlara Türkiye penceresinden bakamadılar. Türk siyasetinin nereye evrildiğini göremediler. Gerçekteki gelişmeleri analiz edemediler. Küçük de olsa, benim de olsa mantıklarından vazgeçemezlerdi. Bir veya iki hafta değişmiş gibi davrandılar ve eski siyaset tarzlarına geri döndüler. Halka tepeden bakan faşist zihniyet varlığını savunmayı başardı. Samimi bir özeleştiri vermek yerine yenilgi vatandaşa kazandırılıyor. Depremzedelerimize yönelik hakaretler bitmek bilmiyor. Kırsaldaki vatandaşlarımız oy kullanmadıkları için aşağılanıyorlar. Bazı kalemler nefret kusmaya devam ediyor. Faşist zihniyetin sorgulanmasına izin verilmiyor.

Muhalefetin büyüttüğü canavarla yüzleşmek zorunda kaldı. Bize karşı kullandıkları trol ordusu ile atıcı kalemler oklarını sahiplerine çevirdi. Bu kez rakibi kaleye yerleştirdi. AK Parti’ye karşı kullandıkları tüm aygıtları muhalefete çevirdiler. Masadan ayrılan partnerlerine ne yapıyorlarsa aynısını yapıyorlar. Bu konuda tüm samimiyetimizle uyardık, Akrep’in rakibini ısırdığı için beslenmeyeceği konusunda uyardık. Haklı olduğumuzu görüyoruz. Muhalefetin hatasını anlayacağını umuyoruz. Muhalefet ne yaparsa biz işimizi yapıyoruz. Onlar arbedeyle vakit öldürürken biz bu işlere yenilerini eklediysek önümüzdeki 5 yıl devam edeceğiz.

Eski kabine üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Başkanlık ettikleri komitelerde deneyimleriyle etkileyeceklerdir.

Cumhur İttifakı’nın aday gösterdiği Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Kurtulmuş’un görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum. Ortaklarımıza tekrar teşekkürler. Aynı şekilde 27. Meclis Başkanlığı görevini yerine getiren Şentop’a da şükranlarımı sunuyorum.

Koltuklarına yapışanlara inat takım elbiselerimizi hep yeniledik. 3 döngü kuralına uyan arkadaşlarımızın yerine yeni arkadaşlarımızı listeye alıyoruz. Ekibimizi %65 oranında yeniledik.

Düne kadar birbirine kuzu dolması yapanlar, bugün birbirlerine söylediklerini bırakmıyorlar. Gürültüden başlarını kaldıramıyorlar. Genel liderleri nerede? Onları ne zaman bulacağız? Çok düzgün bir muhasebeci ama hesaptan da Haber. Sahip olduğu milletvekillerinin 40’ını kaybetti. Bunların bizim başımıza gelmemesinin sırrı siyasete dava perspektifinden bakmamızdır. Yolumuzun önüne hiç bir hesap koymayacağız, dostluğa vesile olmayacağız. Bu kardeşlikten taviz vermeyeceğiz. Diğerleri gibi parça parça değil, birbiri ardına büyümeye devam edeceğiz.

ASGARİ FİYAT AÇIKLAMASI

Kabinemizin oluşmasıyla birlikte vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya başladık. Arpa ve buğday alım fiyatlarımızla çiftçilerimizi sevindirdik. Müjdemizi toplumun çeşitli kesimleriyle paylaştık. Asgari fiyat komitesi görüşmeleri dün uzlaşı ile gerçekleşti. Asgari fiyatı 13 bin 400 liraya, net tutarı da 11 bin 400 liraya çıkardık. Geçen seneye göre yüzde 107 arttık.

Enflasyon nedeniyle çalışanlarımızı ezmeyeceğiz dedik, etmiyoruz. Önümüzdeki 6 ay için minimum fiyat tabanını 500 TL olarak uygulayacağız. Kurban Bayramı arifesinde çalışanlarımıza yeni neşeler getireceğine inandığım asgari fiyatın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözlerimizi yerine getireceğiz. Büyüyen ekonomiden hak ettiği 85 milyonluk payı alacak. Ekonomik Uyum Konseyi ilk toplantısını yaptı. Büyümeye kararlıyız. Vatandaşın işini korumak ve büyütmek önceliğimizdir. Enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atacağız. Çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Süreksiz düzenleme ile yenilenen kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlandırdık. Yenilenecek sözleşmelerde birebir uygulamaya devam edeceğiz. Bundan sonra da üreticilerimizin yanında olacağız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi yapana kadar durmadan koşacağız. Orta vadeli programlarımıza başladık.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler