Ekonomi

Daihatsu yıl sonuna kadar araç geliştirmeye yeniden başlamayı hedefliyor

Toyota Motor Corp’un bir test skandalına karışan iştiraki Daihatsu, şirketin başkanına göre yıl sonuna kadar araç geliştirme faaliyetlerine tamamen devam etmeyi planlıyor. Bu hamle, geçmişteki sorunları ele almak ve özellikle Güney Amerika ve Afrika olmak üzere gelişmekte olan pazarlardaki büyüme fırsatlarını hedeflemek için daha geniş bir stratejinin parçasıdır.

Kompakt otomobil üreticisi geçen yıl, çoğunluğu Toyota markası altında satılan yaklaşık 88.000 küçük otomobil için güvenlik testlerinde tahrifat yaptığını açıkladığında önemli bir gerileme yaşadı. Bu olay Japonya’nın en büyük otomobil üreticisinin itibarına yönelik önemli bir meydan okumaydı.

Bunun üzerine Toyota, şu anda Daihatsu’nun başkanı olarak görev yapan Masahiro Inoue’yi şirketin toparlanma ve büyüme çabalarına liderlik etmesi için görevlendirdi. Inoue, 22 Nisan’da gazetecilerle yaptığı son toplantıda gelecekle ilgili iyimserliğini dile getirerek, şirketin sertifikasyon sorunlarının tekrarlanmasını önleyecek tedbirleri oluşturduktan sonra, yıl sonuna kadar tam geliştirme ile ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, küçük model değişikliklerinin bundan önce bile yapılabileceğini belirtti.

Inoue, Daihatsu’nun tekliflerine çok uygun olduğuna inandığı gelişmekte olan pazarlara odaklanmanın önemini vurguladı. Şirketin bu bölgelerdeki potansiyelini “hızlı bir topu doğrudan vuruş alanının ortasına atmaya” benzetti. Güney Amerika ve Afrika’nın önümüzdeki on yıl boyunca Daihatsu’nun geliştirme çabaları için çok önemli pazarlar olacağının altını çizdi.

Daihatsu’nun tam ölçekli geliştirmeye devam etme taahhüdü, toparlanma sürecinde kritik bir adımdır. Şirket, bir modeli hariç tüm modellerinin artık yerel standartlara uygun olduğunu ve bu modellerin sevkiyatının yeniden başladığını doğruladı. Inoue’nin Toyota’nın Latin Amerika başkanı olarak daha önceki deneyiminin şirketin bu kilit pazarlara yönelik stratejik yaklaşımını şekillendirmesi bekleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu