Haber

DEVA Parti Genel Başkanı Babacan, partisinin Eğitim Eylem Planını açıkladı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Lideri Ali Babacan, örgün eğitime 3 yaşında başlayacaklarını belirtti.

Babacan, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, 500 maddeden oluşan Eğitim Eylem Planı’nın tüm eğitim kademelerini kapsadığını söyledi.

Eylem planını insanın merkezde olduğu, özgürlük ve eşitliğin yer aldığı bir model olarak hazırladıklarını anlatan Babacan, çocukları ve gençleri bir kalıba sokan politikalara karşı çıktıklarını ifade etti.

Eğitim modellerinin yorumlayıcı, hümanist, eleştirel ve problem çözücü olduğunu vurgulayan Babacan, bu kapsamda 25 yıllık yüksek lisans eğitim planını açıklayacaklarını ifade etti.

Örgün eğitim sistemini değerlendiren Babacan, “Örgün eğitime 3 yaşında başlayacağız. Böylece temel eğitim sürecini 3 yaşında başlatıp 4+5+3 olarak yeniden yapılandıracağız. bazı aileler çocuklarının 3 yaşında okula gitme konusunda tereddütleri varsa diyecek bir şey yok 3-4 yaşında zorlayıcı bir bakış açımız olmaz okul öncesi eğitimin ilk 2 yılı isteğe bağlı ama Artık anaokulu olarak adlandırılan son yılı zorunlu hale getirmek istiyoruz. Bundan sonra 12 yıllık eğitim süreci 4+5+3 olarak devam edecek.” dedim.

Eğitim sisteminin temel amacının “sınavlar” olmayacağını kaydeden Babacan, okullarda yabancı dil eğitiminde en az iki dilde öğrenci yetiştireceklerini, bilgisayar programcılığı eğitimi de vereceklerini söyledi.

YÖK’ü kaldıracaklarını belirten Babacan, Eylem Planı kapsamında eğitim üssü banka kartı çıkaracaklarını ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin bu karttan eğitim giderlerini yapabileceklerini söyledi.

Ali Babacan, özel okullarda ücretsiz okul kontenjanı düzenleyerek başarılı çocukların yanı sıra şehit ve gazilerin eğitimini kolaylaştıracaklarına işaret etti.

Babacan, zaman zaman ‘İmam Hatip Liselerinin kapatılması’ yönünde iddiaların gündeme geldiğini hatırlatarak, ‘Kapatma yok ama talep konusunda dikkatli olmak gerekiyor. İmam Hatip Liselerine sahip çıkıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Babacan’ın konuşmasının ardından Parti Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Eğitim Eylem Planı’nın detaylarını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olursa takviye verecekleri yönündeki sorusuna ise şunları söyledi:

“Altı masa olarak geldiğimiz nokta, ortak aday konusunda istişare sürecini başlatmaktır. Parti olarak bu konuya açık bir gözle yaklaşıyoruz ve teorik olarak adayın altı genel başkandan biri veya genel başkandan biri olabileceğini söylüyoruz.” bu isimlerden başkası.Her taraf düşünür, teklif eder, çalışsın masaya getirsin, konuşalım. O konuda da karar aldık.”

Babacan, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı ismi konusunda HDP ile görüşecek misiniz” sorusuna, “HDP ile diyaloğu olan siyasi partiler var, dolayısıyla HDP ile de diyaloğumuz var. Bu diyalog çerçevesinde bugüne kadar gündeme gelen bir konu olmadı, bundan sonra da gündemde olmayacak.” Bu hiçbir şey ifade etmiyor. Bunu sadece HDP bağlamında söylemiyorum.” yanıtını verdi.

haber-evren.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu