İş

Eşit Kadın İşinde Belgesi Tüm Sektörlerde Büyüyor!

İş hayatında kadınlara eşit hak ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek iş birliğiyle gerçekleştirilen bağımsız denetimin ardından yaklaşımını belgeleyerek iş dünyasındaki dönüşümün öncüleri arasında yer alıyor ve iş dünyasındaki dönüşümün öncüleri arasında yer alıyor. Eşit Kadınlar İşinde Sertifikası’nı aldı.

İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar, 2015 yılında tüm Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi”nin gerçekleştirilmesine yönelik sürece de katkı sağlamaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik her türlü çaba ulusal ve küresel ölçekte bütüncül bir amaca hizmet etmektedir, kuruma sağladığı faydaların yanı sıra.

Fırsat eşitliği taahhüdünü ve söylemini hayata geçiren kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve İstihdam, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetlenmektedir.

Kurumlara kurumsal prestij, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir bir yönetim sistemi oluşturma gibi birçok alanda katkı sağlayan İş’te Eşit Kadın Sertifikası da Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların değerli örneklerinden biridir.

Aksoylar MühendislikEndüstriyel tesislerin elektrik, doğalgaz, mekanik, yangın, havalandırma ve iklimlendirme tesisatları ile inşaat faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutarak müşterilerine uluslararası standartlarda güvenilir, kaliteli çözümler sunmaktadır.

Aksoylar MühendislikBağımsız post-kontrol branşında İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan ilk şirket oldu.

Aksoylar MühendislikKonuyla ilgili Yönetim Kurulu Üyesi Hatica Aksoy açıklama yaptı. Mühendislik sektöründe İş’te Eşit Kadın sertifikasına sahip ilk ve tek şirket olarak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda şirketimizde toplumsal cinsiyet eşitliğini ve fırsat eşitliğini benimsiyor ve uygulamalarımızla destekliyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu