Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir müjde daha: Başvuran herkes atanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenen “3 bin 500 Engelli Öğretmen Atanma Töreni”nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Öncelikle vatanı, milleti, ailesi için güzel evlatlar yetiştirmek için var gücüyle çalışırken hayatlarını feda eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Geleceğimizi göz nuru emanet ettiğimiz öğretmenlerimize çocuklarımız vesilesiyle ne söylesek yetmez. Bu atamalarla öğretmenlik mesleği yasasına bağlılığımızı gösteriyoruz. yanınızda olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bu arada sözleşmelilikten memur statüsüne geçen hocalarımıza hayırlı bir ekibe sahip olmalarını diliyorum.

MAYIS AYINDA 45 BİN RANDEVU YAPILACAK

Mayıs ayında hayata geçirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen atamalarında da yanınızda olduğumuzu duyurularla göstermeye devam edeceğiz.

Kariyer sistemini getiren bu yasa ile mali ve sosyal haklarda bir yumuşatma yaptık. Biri ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimiz başarılarını sıkıca sahiplendiler. Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından yararlanmaya başladılar. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Baş öğretmenin maaşı 25 bin, uzman öğretmenlerin maaşı ise 22 bin 500 lirayı buldu. Öğretmenlerimiz her güzelleşmeden yararlanmaya devam edecekler.

“ZİHİN DEVRİMİNİ YAPTIK”

Türkiye’de uzun bir süre engellilerin haklarını kullanma konusunda önemli eksiklikler yaşandı. Ülkemizin her bireyi benzersizdir. Engellilerini ihmal eden bir ülke, potansiyelinin bir kısmından vazgeçmiş demektir. Bir zihniyet devrimi yaşadık. Engellilerimizin hayatlarının her alanında gurur duyuyorsak bu dönüşüm sayesindedir.

Ülkemizi dünyaya örnek olmaya kararlıyız. Çocuklarımıza ve gençlerimize verebileceğimiz en büyük hediye, onlara bu özgüveni aşılamaktır. Eğitimle birlikte teknolojiye de yatırım yapmamızın nedeni budur. Milletimizin imkan ve fırsat verildiğinde neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Siyasetin, ekonominin, kültürün her alanında başarılı olan vatandaşlarımızın bu başarıları katlayacaklarından hiç şüphemiz yok.

ERDOĞAN LİSE ANILARINI ANLATTI

Lisede bir öğretmenimiz vardı ve bize örnek bir mektup okudu:

“Varlık sebebim bana edebiyat öğreten saygıdeğer hocamdır” Mektup böyle başlıyor. Şu görgü adabına bak, bu unvanla hocasına nasıl bir mektup yazıyor. Öğretmenlerimizin bu tür edebiyatları öğrencilerine birebir olarak öğretmeye devam edeceklerine inanıyorum.

TÜM BAŞVURU SAHİPLERİ GÖREVLENDİRİLECEKTİR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sayın Cumhurbaşkanımız müjde veriyor; 4 bin 300 öğretmen başvurdu, bugün 3 bin 500 atama yaptık. Kalan engelli öğretmenlerimizi de atayacağız”açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu