Yaşam

Filistin Film Günleri Etkinliğinde Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi iş birliğinde, dünya tarihine kara bir leke olan terör örgütü İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırım ve zulme dikkat çekmek amacıyla ‘Filistin Film Günleri’ etkinliği düzenlendi.

Harran Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Filistin’deki dramı ve soykırımı gözler önüne seren Filistin Film Günleri etkinliği, film yapımcılarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Şanlıurfa halkı.

Etkinlik, ortaokul öğrencilerinin Filistin’e yönelik duygularını yazdıkları mektup köşesi ve fotoğrafların gezilmesi ve her biri arşiv niteliğindeki fotoğraf kabininin Filistin’deki gazeteciler tarafından çekilmesiyle başladı.

Etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile Radyo Televizyon ve Sinema Dairesi Araştırma Görevlisi Orhan Sezgin açılış konuşmasını yaptı.

Filistin halkıyla dayanışma bildirilerinin paylaşıldığı açılış konuşmalarının ardından, Filistin sinemasının değerli filmlerinin izleyicilerle buluştuğu 2 gün süren etkinlikte, Filistin’deki dramı yansıtan belgesel ve filmler izleyicilere sunuldu.

Etkinliğin ilk gününde Gazze’nin Gözyaşları ve 5 Kırık Kamera seyirciyle buluşacak, 2. gününde ise İşgal ve 3000 Gece filmleri gösterilecek.

Harran Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikle Filistin’deki soykırımın medyaya yansımayan yönlerinin sinemalar aracılığıyla kamuoyuna aktarılması ve bu konudaki duyarlılığın artırılması amaçlandı.

 

Sinema Toplumlara Mesaj Aktarmak İçin Güçlü Bir Araçtır

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar: “Aslında süregelen bir direnişin hikayesi bu. İnsani bir sorun olarak gördüğümüz bu konuya duyarsız kalamazdık. Biz bu programın öncülüğünü hem Radyo, TV ve Sinema Dairesi olarak hem de Belediye Başkanı olarak yaptık. Üniversitenin Kurumsal Bağlantı Koordinatörü olarak bugün her iki kurumun iş birliğiyle bu programı yürütüyoruz.

Filmlerden üçü aslında belgesel formatında, diğeri ise kurmaca film olarak gösteriliyor. Bunların hepsi Filistinli yönetmenler tarafından çekilmiştir ve Filistinli yönetmenlerin gözünden orada yaşanan dramı, aslında dramın ötesinde, bugün geldiğimiz soykırımı ortaya koyan filmlerdir. Dolayısıyla buradaki asıl amacımız; Amaç insanların eğlenmesi değil, bu konuda farkındalık yaratmaktır. Bunun özellikle Şanlıurfa’da yapılıyor olmasının bizim için başka bir anlamı daha var. “Çünkü Hz. İbrahim’in doğduğu topraklardan Filistin topraklarına güçlü bir mesaj vermek istiyoruz” dedi.

Doç. Özellikle gençler arasında bu ruhu canlı tutmak için mücadele edeceklerini belirten Prof. Dr. İbrahim Halil Yaşar, “Gazze’de hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. Bundan sonra da bu sağlık programlarının devam etmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-akoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu