Haber

Filistin’de deprem bölgelerinde görev yapan arama kurtarma ekibine onur madalyası verildi

Filistin yönetimi, Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerinde görev yapan Filistinli arama kurtarma ekiplerine onur madalyası ve sertifika verdi.

Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerinde görev yapan Filistinli arama kurtarma ekibi için işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Filistin Dışişleri Bakanlığı binasında ödül töreni düzenlendi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Filistin İçişleri Bakanı Ziyad Heb er-Rih ve Türkiye’nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet İstem Demirer’in katıldığı törende Filistin arama kurtarma ekibine onur belgesi ve madalya verildi.

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Maliki, arama kurtarma ekibine seslenerek, “Sorumluluğunuz en üst düzeydeydi. Sizler Filistin’in güzellik elçilerisiniz, halkınızı en layık şekilde temsil ettiniz” dedi. sözlerini kullandı.

İçişleri Bakanı Rih, Filistin’in dünyadaki her türlü insani yardım çabalarına destek vermeye hazır olduğunu, bu durumun Filistin’in bölgesel ve uluslararası düzeyde prestijini güçlendirdiğini söyledi.

Filistin işgale ve sınırlı imkanlara rağmen Türkiye’nin yanında oldu

Büyükelçi Demirer ise Türkiye’nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a Türk halkına yardım çabalarından dolayı verdiği desteğe minnettarlığını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Filistin Devlet Başkanlığı’na ve halkına şükranlarını ileten Demirer, “Türkiye bölge halkları arasında ayrım yapmıyor. Filistin’in yardımları bizim için çok önemli.” terimleri kullandı.

Filistin’in işgal altında ve imkanları kısıtlıyken Türkiye’nin yanında yer aldığına işaret eden Demirer, “Filistin arama kurtarma timi Türkiye’deyken Filistin’de acı şeyler oluyordu. Tıpkı Nablus’ta olduğu gibi.” söz konusu.

22 Şubat’ta İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kentine çok sayıda noktadan baskın düzenleyerek 1 çocuk ve 2 yaşlı 11 Filistinliyi öldürdü, 6’sı ağır 100’den fazla Filistinliyi yaraladı.

Filistin’den depremde Türkiye’ye destek

Filistin Kızılayı’na bağlı doktor, sağlık görevlileri ve sivil savunma personelinden oluşan 73 kişilik Filistinli destek ve yardım timi, Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgesine gitmek üzere 9 Şubat’ta Ramallah’tan yola çıktı.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Hatem el-Bekri, 11 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için işgal altındaki Batı Şeria’daki camilerde cuma namazlarının ardından toplanan yardımın yaklaşık 1 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Filistin Vakıflar Bakanlığı da depremden etkilenenler için Türkiye’ye 20 bin uyku tulumu gönderileceğini duyurdu.

persembeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu