Yaşam

Kadınlar Birlikte Güçlü: ‘Kadın düşmanlarına karşı buradayız’

İZMİR – İzmir’de Kadın Birlikte Güçlü’nün (KBG) daveti üzerine halkın karşısına çıkan hanımlar, kadın düşmanı siyasete, kadın katliamlarına ve hak ihlallerine karşı basın açıklaması yaptı. Konak Vapur İskelesi önünde toplanarak “Hala buradayız” sloganları atan kadınlar, “Yaşasın kadın mücadelemiz”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Tutuklular rahat bırakılsın” sloganları attı. piyasaya sürülmüş”. Hanımlar adına açıklama yapan Didar Gül, “Hüda Par, AKP, MHP, Yeniden Refah Partisi gibi kadın düşmanlarına karşı buradayız. Çok korktuğunuz İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamanız için buradayız. 6284’ü uygulamanız için buradayız.”

‘KARARIMIZ FAŞİST HÜKÜMETE KORKU TAŞIMAYA DEVAM EDECEKTİR’

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanamayan AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve Hüdapar’dan oluşan faşist, kadın düşmanı, LGBTİ+fobik iktidar bloğunun 28 Mayıs seçimlerini çeşitli sarsıntılarla kazandığını belirten Gül, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk konuşmasında kadınlara yenildiğini söyledi. ve LGBTİ+’lar. Kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik saldırılara dikkat çeken Gül, bu sabah Ankara’da Mor Dayanışma üyesi 4 kadının gözaltına alındığını hatırlattı. Kadınların mücadelesini kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Gül, son olarak şunları söyledi:

“Bu kararlılık sizi oturduğunuz yerden rahatsız ediyor, korkutuyor. Korkmakta haklısınız. Korkmayın çünkü biz bu düzeni değiştirmeye hazırız. Korkun çünkü yaptığınız her şeyin hesabını vereceksiniz. Korkun çünkü öfkemizi artırdınız.” İstanbul Sözleşmesi’ni elimizden alarak 6284’e göz dikerek teşkilatımızı büyütüyorsunuz.” “Kadınlar sizin bu düzeninizi örgütlemek ve yıkmak için geliyorlar. Seçimlerden sonra kadın örgütlenmesini artırmaya yönelik saldırılar bu kararlılığı gösteriyor. Bu kararlılık faşist iktidara karşı bize güç ve kaygı vermeye devam edecek. Bu inanç ve irade sizi yenecek.” . Burada olmaya, örgütlenmeye ve çabalamaya devam edeceğiz.”

cideajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu