Haber

Pakistan Halk Partisi Başbakanlık İçin Navaz Şerif’i Destekleyecek

Pakistan Halk Partisi (PPP), Pakistan’da yapılan genel seçimlerin ardından başbakanlık görevi için Pakistan Müslüman Birliği lideri Navaz (PML-N) ve Pakistan eski Başbakanı Navaz Şerif’i destekleme kararı aldıklarını duyurdu. federal hükümetin bir parçası olmayacaklarını açıkladılar.

Pakistan’da 8 Şubat’ta yapılan genel seçimlerin ardından hâlâ hükümet kurulamazken, koalisyon hükümeti kurma görüşmeleri sürüyor. Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri Bilawal Butto Zardari, Merkez Yürütme Komitesi toplantısının ardından başkent İslamabad’da basın toplantısı düzenledi.

Zerdari, PPP’nin federal hükümet kurma yetkisinin olmaması nedeniyle başbakanlıktan çekildiğini belirterek, yalnızca Pakistan Müslüman Birliği-Navaz’ın (PML-N) PPP’yi koalisyon hükümeti kurmaya davet ettiğini belirtti. Başbakanlık görevi için PML-N lideri ve Pakistan’ın eski Başbakanı Navaz Şerif’i destekleyeceklerini açıklayan Zerdari, federal hükümetin bir parçası olmayacaklarını, Senato ve Ulusal Meclis başkanlığına talip olduklarını belirtti. Pakistan’ın.

PPP’nin ülkedeki siyasi istikrarsızlığa son vermek için Şerif’i destekleme kararı aldığını belirten Zadari, eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) kendileriyle temas halinde olmadığını belirtti. Zadari, PPP’nin son genel seçimlere ilişkin çok sayıda şikayet ve itirazının olduğunu, diğer siyasi partilerle temasa geçerek tüm itirazların ele alınmasını sağlayacak bir komite kuracaklarını söyledi.

PML-N ve PPP’nin yönetim için yeterli sandalyesi yok

Seçimde PML-N 79, PPP ise 54 sandalye kazanırken, iki parti de hükümeti kurmak için gereken 134 sandalyeyi sağlayamıyor.

PTI diğer partilerle koalisyon kurmayacak

PTI, PPP, PML-N veya Muttahida Qaumi Hareketi (MQM-P) ile koalisyon hükümeti kurmayacaklarını belirtmişti. PTI, 266 sandalyeli parlamentoda 92 sandalye kazanarak seçimde en çok sandalye kazanan parti olurken, hiçbir parti hükümeti kurmak için gereken 134 sandalyeye ulaşamadı. PTI destekçileri seçimlere hile karıştırıldığını iddia ederek ülke çapında protestolarına devam ediyor. – İSLAMABAD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu