Haber

Trump 5 ayda 4 suçlamadan beraat etti

ABDPOST.COM

ABD (IGFA) – Georgia’daki Fulton County mahkemesinin internet sitesinde Trump’a yöneltilen çeşitli suçlamaları detaylandıran kısa bir süre yayınlandıktan sonra herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırıldı.

İki sayfalık belgede “Gürcistan Riko (Haraççıların Etkisindeki ve Yolsuz Örgütler) Yasasını İhlal Etme”, “Bir Kamu Görevlisi Tarafından Yemin İhlaline Azmettirme”, “Yanlış Beyan ve Yazılarla Komplo” ve “Birinci Derece Komplo” gibi suçlamalar yer alıyor. Sahtekar”.

Fulton County büyük delegasyonu Pazartesi günü tanıkları dinlemeye başladı. Saat 12’den kısa bir süre sonra Reuters, iddianamenin sıralanan suçlamalar kapsamında geldiğini bildirdi.

Bu jüri, nihayetinde iddianamenin açılıp açılmayacağına ve hangi suçlamalarla ilgili olarak karar verecek. Bahsi geçen isim bu hafta mahkemeye gidecek gibi görünüyor.

Bölge savcılığının sözcüsü, “Reuters’in bu suçlamaların yapıldığına dair raporu gerçeklere dayanmıyor” dedi. “Bunun ötesinde yorum yapamayız.”

Belge 14 Ağustos tarihli ve Trump adını taşıyan davanın “açık” olduğunu, ancak artık mahkemenin web sitesinde bulunmadığını belirtiyor. Reuters, haberin neden kaldırıldığını hızlı bir şekilde belirleyemedi.

Willis, Donald Trump ve müttefiklerinin eyaletin 2020 seçim sonuçlarını yasadışı bir şekilde taklit etmeye çalışıp çalışmadığını araştırıyor ve bu hafta büyük heyetten bir iddianame istemesi bekleniyor.

Eski Demokratik Eyalet Senatörü Jen Jordan, yaklaşık 40 dakika sorgulandıktan sonra Pazartesi sabahı geç saatlerde Fulton County adliyesinden ayrıldı. Eski Demokrat Devlet Temsilcisi Bee Nguyen de açıklama yaptığını doğruladı. Haber kaynakları, devlet sekreterliğinin üst düzey yetkililerinden biri olan Gabriel Sterling’in Pazartesi günü erken saatlerde adliyeye gelirken görüldüğünü bildirdi.

Nguyen yaptığı açıklamada, “Hiç kimse hukukun üzerinde değildir ve gerçeği arayan ve demokrasimizi koruyan her türlü yasal işlemle tam işbirliği yapmaya devam edeceğim.”

Nguyen ve Jordan, Aralık 2020’de Georgia’da eski New York belediye başkanı ve Trump’ın avukatı Rudy Giuliani ve diğerlerinin yaygın seçim sahtekarlığını tartıştığı yasama oturumuna katıldı. Trump’ın avukatı John Eastman da bu duruşmalardan en az birinde hazır bulunarak, seçimin Gürcistan yasalarına uygun yapılmadığını ve milletvekillerinin yeni bir seçmen listesi ataması gerektiğini söyledi.

Sterling, hem Cumhuriyetçiler hem de patronu Gürcistan Dışişleri Bakanı Brad Raffensperger, Gürcistan seçimlerinin sonucunu belirleyecek yaygın sorunların olduğu iddiasına karşı çıktı.

Trump’ın 2 Ocak 2021’de Raffensperger’ı arayarak eyaletin en üst düzey seçim yetkilisinin Trump’ın seçimlerde kaybettiği oylarını “bulmasına” yardımcı olabileceğini söylediği biliniyor. Bu telefon görüşmesine dayanarak, Willis soruşturmasını yaklaşık bir ay sonra başlattı.

Trump Gürcistan’da suçlanırsa, bu onun beş aydan kısa bir süre içinde dördüncü, Joe Biden’ın 2020’deki zaferine meydan okuma çabalarından kaynaklanan ikinci suçlaması olacak.

Atlanta şehir merkezindeki adliye binası çevresindeki sokakların bariyerlere ve trafiğe kapatılmasına ek olarak, Willis tarafından yapılan açıklamalar, büyük heyete sunumun devam ettiğini gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu