Haber

Türkiye’de Kurbanlık Hayvan Sayısı 84 Milyonu Geçti

Kurban Bayramı’nda sokağa kıyma götürenleri sert bir dille uyaran Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, “Bazıları paslı makineyi yol kenarına koyuyor, öylece duruyor. kıyma kıyma. Gittim berberde yakaladım. Öyle mi oluyor. Benzin istasyonunda bütün araçlara yakıt alıyor, ‘Orada kıyma alıyor. Bunun cezası 60 bin TL. Tüm birimlerle iletişim halindeyiz” dedi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlarını satın almaya başladı. Bayram hazırlıkları sürerken, Türkiye’nin sahip olduğu hayvan sayısı da merak konusu oldu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülkede 64 milyon küçükbaş, 20 milyonun üzerinde büyükbaş hayvan bulunduğunu bildirdi. Kurbanlık konusunda kimsenin karamsar olmaması gerektiğini belirten Yardımcı, “Kimse çıkıp da ‘Kurbanlık hayvan yok’ demesin. Mağdur olmayan kimse kalmasın”Canlı fiyatlar 140 TL’den başlayıp 150 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu fiyatın üstü yok, altı var. Vatandaşlarımız fahiş fiyatla kurbanlık sunan yerlerden kurbanlık satın almasınlar. Bizi arayıp şikayet etmeleri gerekiyor. Biz müdahale edeceğiz” dedi.

“Türkiye’nin her yerinde kurbanlarımız var”

Her yıl ithal kurbanlıklarla ilgili bir tartışma yaşandığını belirten Yolcu, “Bu gelirse İstanbul’da iki bölge var oraya gelir. Orada şu an öyle bir durum yok. Yeterince hayvan var. ilk defa 33 bölge danışma kurulu kurduk.Bütün heyetlerle istişare halindeyiz.Türkiye’nin her yerinde kurbanlarımız var.Vatandaşımızı kimse kandırmasın.Kurban ne kadar erken alınırsa o kadar iyi.Kurbansız kalmayacak. Kurban pazarları yavaş yavaş açılmaya başlayacak. Kesim yerlerimiz belli olmaya başladı. Belediyeler bu konuda güzel çalışmalar yapıyor. Herkes fedakarlık yapıyor. Kesim yerlerinde kessin. Acemi kasaplardan uzak dursunlar” diye konuştu. söz konusu.

“Paketlere koyuyorlar, kolilerin içinde üç kol var, diğer kesikler yok”

Zincir marketlerin kurban kampanyaları konusunda vatandaşları uyaran Uyan, “Dini farzların yerine getirilmesi için o gün kurban kesilmesi gerekiyor. Görmeden kimse almasın. Paskalya tatillerinde Avrupa ülkelerinde helva dağıtmıyoruz. ,bizim için en değerlisi kurban bayramıdır.Fiyatın yarısı nakit, yarısı 1 yıl.Böyle bir şey olmaz derler.Peşin alınan hayvanın gerçek bedelidir.Kalan kardır. Küçük koç 20 kilo diye reklam yapıyorlar, küçük koç 20 kilo olur mu Olamaz. Vatandaşı kandırmayalım. Bu katledilen kurbanların kafaları, ciğerleri nerede? Paketlere koyuyorlar “Bu paketler” bize gel. Bu paketlerde üç adet kol bulunmaktadır, başka modül bulunmamaktadır. Etleri kiloyla satıyorlar, böyle bir şey olmaz. Burada haksız rekabet var. Yüzde yüz para kazanıyorlar” dedi.

“Benzin istasyonunda bütün arabalar yakıt alıyor, orada kıyma çekiyor”

Osman Yardımcı da bu yıl 1 kilo kıymanın 10 TL’den çekileceğini duyurdu. Sokakta kaçak kıyma yiyenleri de uyaran Aktif, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cadde ortası, berber, benzinlik gibi yerlerde kıyma alındığı tespit edilirse cezası 60 bin TL. Bizim için değerli olan insan sağlıklıdır. Bazıları paslı makineyi tezgaha koyuyor. yol kenarına alıp sadece kıyma çekelim.Sonra karkas et tamamen parçalanmalı.gittim.” berberde yakaladım. Bu kadar mı? Benzin istasyonunda bütün araçlar yakıt alıyor, orada kıyma çekiyor. Bunun için tüm kurumlarla gerekli görüşmeleri yaptık.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu