Haber

Çevre Bakanlığı: Henüz kirlilik tespit edilmedi

Erzincan İliç’teki altın madeninde meydana gelen heyelanın ardından 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşanan acı olayın ardından Fırat Nehri’ne siyanürün karışma tehlikesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Herhangi bir kirlilik tespit edilmedi” dedi. Söylendi.

“AKILAN MALZEMENİN FIRAT’A ULAŞMASINI ENGELLEMEK İÇİN MERKEZLER KAPATILDI”

Erzincan’da bir maden sahasında meydana gelen heyelanla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, heyelan sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasını önlemek amacıyla Sabırlı Çayı’nın nehre ulaştığı yerde menfezin kapaklarının kapatıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Daha sonra heyelanı önlemek için menfezlerin önüne dolgu yapıldı. Ayrıca Bakanlığımızdan 10 kişilik uzman ekip, 2 jeoradar, 1 çoklu istasyon, 2 set izleme cihazı ile 2 mobil cihaz ve mobil laboratuvarla birlikte, Bölgeden numune alınması ve sürekli takibinin yapılması için acil olarak bölgeye gönderildiği belirtildi. “İndirildi ve ekiplerimiz titizlikle çalışmaya başladı ve devam ediyor.”

“HİÇBİR KİRLİLİK TESPİT EDİLMEDİ”

Açıklamada, bölgede yağmur ve benzeri nedenlerle oluşabilecek yüzeysel suların toplanması amacıyla yüzey suyu toplama havuzu yapıldığı kaydedildi:

“Olası bir akış durumunda atıkların depolama barajına iletilmesi için sistem oluşturuldu. Bakan yardımcımız ve jeoloji, madencilik ve çevre konularında uzman 10 bilim insanımızla sahada çalışmalar devam ediyor. İlk andan itibaren. Sabırlı ve Çöpler dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenen noktalardan rutin olarak anlık numuneler alınıyor.” “Başladı ve izleniyor. Şu anda herhangi bir kirlilik tespit edilmedi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu