Yaşam

Matematik becerilerinizi gösterin #7: Bu 3 adımlı matematik sürecinin cevabını bulabilir misiniz?

Bu 3 adımlı matematiksel sürecin cevabı:Öğrenmenize yardımcı olmak için hazırlanan zeka testi, geçmiş bilgilerinizi kısaca hatırlayabileceğiniz ve matematiksel zekanızı test edebileceğiniz bir beyin jimnastiği egzersizidir.

Matematik becerilerinizi ortaya çıkarmak için hazırlanan bu tür testler, geçmişte öğrendiğiniz temel matematik becerilerini hatırlamanıza ve uygulamanıza olanak tanırken aynı zamanda hafızanızın ve problem çözme becerilerinizin gelişimini de destekler.

Eğer matematik konusunda kendinize güveniyorsanız ve bu 3 adımlı matematik işleminin cevabını benim çözebileceğimi düşünüyorsanız, gelin sizi oraya götürelim!

BU 3 ADIMLI İŞLEMİN SONUCUNU 15 SANİYEDE BULUN



Yukarıdaki resimde “ 6/2 ( 1 + 2 ) = ? Denklemin bulunduğunu görüyorsunuz. Bu denklem aslında matematik bilgisi henüz taze olan bireyler için oldukça kolay olsa da, bilgiyi unutmuş olanlar için biraz zorlayıcı olabiliyor.

Bu 3 adımlı matematiksel sürecin cevabı: Bulmak için sadece 15 saniyeniz var. Tüm olasılıkları ve öncelikleri göz önünde bulundurarak matematiksel sürecin cevabını 15 saniyede bulabilir misiniz? Dönem başladı!



Bu matematik bulmacasını çözmek için bazı temel matematik bilgisine sahip olmanız gerekir. Doğru cevaba ulaşmak için işlem önceliğine ve sırasına uymanız gerekmektedir. Aksi halde süreç yanlış devam edecek ve yanlış sonuç elde edeceksiniz.

Bu 3 adımlı matematiksel sürecin cevabı: Gerçeği bulmanız için size verilen sürenin yavaş yavaş sonuna yaklaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi haberin son bölümünde bulmacanın cevabını veren görseli sizlerle paylaşacağız ama önce kendinizi test edin ve bu sürecin sonucunu belirleyin.

DOĞRU CEVAP İÇİN 3 ADIM

Ve süre bitti. Bu matematik bulmacasında sizi gerçek çözüme götürecek 3 aşama var. Bu adımlardan ilki, işlem önceliği olan parçayı belirlemek… İşlem önceliği olan parçayı belirledikten sonra, işlem sırasına göre birinci, ardından ikinci işlemi tamamlayıp ardından işlemi tamamlayarak sonuca ulaşacaksınız. son süreç.

Cevaplarınız hazırsa analize bakalım!



Evet cevap şu: 9 ”. Denklemde parantez içindeki işlem işlem önceliğine sahip olduğundan önce o yapılır, daha sonra soldan sağa doğru tüm işlemler yapılır.

Bu 3 adımlı matematik işleminin cevabını bulmak aslında bu kadar kolaydı. Peki bu sürecin gerçek karşılığını verilen sürede bulabildiniz mi? Yorumlarda buluşalım!

İlginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu