Haber

İsveçli çevre aktivisti Thunberg, Lützerath’ta aktivistlerle yeniden bir araya geldi

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, kömür madeninin genişletilmesine karşı çıkan çevrecileri desteklemek için bir kez daha Almanya’nın Lützerath kentine gitti.

Thunberg, madenin genişletilmesine karşı çıkan ve bu soruna dikkat çekmek için 7 gündür bölgede seferberlik yapan çevrecilerle yeniden gündeme geldi.

Cumartesi günü bölgede yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı eyleme katılan İsveçli aktivist, yanındaki kümes ile kapatılan maden sahasına girdiği gerekçesiyle polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Pazar günü, yasağa rağmen.

Çevreciler farklı bölgelerde de protestolar ve hareketler düzenliyor.

Çevreciler, Lützerath’taki madenlerin genişletilmesi kararını protesto etmek için Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin farklı yerlerinde de protestolar ve eylemler düzenlediler.

Yaklaşık 100 çevreci, Rommerskirchen-Neurath elektrik santraline giden demiryolunda oturma eylemi düzenleyerek elektrik santraline giden kömür yüklü trenleri engelledi.

Bir grup çevreci de Köln’ün en işlek caddelerinden biri olan Aachener Caddesi’ne el sıkıştı. Eylem, bölgede trafiği bir süre aksattı.

Eyaletin başkenti Düsseldorf’ta aktivistler, eyaletin İçişleri Bakanlığı binasının kapısına el sıkıştı.

Çevreciler, polisin Lützerath’ta protestoculara yönelik sert tutumunu eleştirerek KRV İçişleri Bakanı Herbert Reul’un istifasını talep etti.

Almanya’da kömür üretimi kısa vadede artacak

Alman hükümeti 2030 yılına kadar kömürle çalışan termik santralleri kapatma kararı aldı.

Ancak Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan sonra Rusya’dan doğal gaz alımını durduran Almanya, elektrik arzını garanti altına almak için alternatif arayışlara girdi.

Hükümet, bazı kömürlü termik santralleri şebekeye yeniden bağlama ve kapatılması planlanan bazı santrallerin ömrünü uzatma kararı aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu