Ekonomi

Takeda bağışıklık bozukluğu ilacı için Faz 3 denemesi başlatacak

OSAKA, Japonya & CAMBRIDGE, Mass. – Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE:4502/NYSE:TAK), nadir görülen bir otoimmün hastalık olan primer immün trombositopeni (ITP) tedavisinde kullanılan mezagitamab ile ilgili Faz 2 çalışmasının olumlu sonuçlarını bildirdi. Şirketin geç aşama boru hattının bir parçası olan çalışma, ilacın güvenliğini ve etkinliğini göstererek 2024 mali yılında küresel bir Faz 3 denemesi planlanmasına yol açtı.

TAK-079-1004 olarak bilinen Faz 2 çalışması, kronik veya inatçı ITP hastalarında mezagitamabın güvenliğini ve trombosit yanıtını değerlendiren randomize, çift kör, plasebo kontrollü bir çalışmaydı. Ara analiz, ilacın iyi tolere edildiğini ve trombosit sayılarında doza bağlı bir artışa yol açtığını ve en yüksek dozda en önemli yanıtın alındığını göstermiştir. Bu artış hızlıydı ve tedaviden sonra da devam etti.

CD38 eksprese eden hücreleri hedefleyen bir IgG1 monoklonal antikor olan Mezagitamab, ITP hastalarında trombositlerin yıkımında rol oynayan bu hücreleri tüketmek üzere tasarlanmıştır. Bu durum düşük trombosit sayısı ve artan kanama riski ile karakterizedir. Mezagitamab, ITP tedavisi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden Yetim İlaç ve Hızlı İzleme Atamaları almıştır.

Takeda Gastrointestinal & İnflamasyon Terapötik Alan Birimi Başkanı Chinwe Ukomadu, Faz 2 sonuçlarının mezagitamabın hastalık modifiye edici bir tedavi olarak potansiyelini desteklediğini belirtti. Şirket, Faz 3 çalışmasını başlatmak ve verileri yaklaşan bir bilimsel kongrede sunmak için sabırsızlanıyor.

Takeda’nın karşılanmamış tıbbi ihtiyaçları ele alma konusundaki kararlılığı, sedef hastalığı, psoriatik artrit, narkolepsi, Lennox-Gastaut sendromu, Dravet sendromu ve α1-antitripsin ile ilişkili karaciğer hastalığı tedavilerini içeren genişleyen Faz 3 boru hattı ile daha da kanıtlanmaktadır.

Mezagitamab denemesinin sonuçlarının Takeda’nın 31 Mart 2024’te sona erecek mali yıl için konsolide tahminlerini etkilemesi beklenmemektedir. Mezagitamab’ın ilerlemesine ilişkin bilgiler Takeda Pharmaceutical Company Limited’in basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu