Teknoloji

GTA 6 2026 Yılına Ertelenebilir

Son gelişmelere bakılırsa, GTA 6 2026 yılına ertelenebilir. Bu şimdilik bir nevi B planı olsa da, ihtimal dahilinde ve Rocksta Games de bu durumun yaşanmasından endişe ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Dosya Boyutu Sızdırıldı: Ne Kadar Alan Kaplayacak?


Hiç şüphe yok ki GTA 6, şu anda en çok beklenen oyunların başında geliyor. Bunda elbette on yılın ötesine geçmiş bir sürede özlem var. Aralık ayı içerisinde ilk fragmanını izleme şerefine eriştiğimiz oyun, yeri yerinden oynattı. İzlenme rekorlarını altüst etmiş iken, beğeni ve yorum açısından da fazlaca konuşulan GTA 6 2026 yılına ertelenebilir deniyor. Elbette şu an için resmi bir açıklama yok, ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.

Hatırlayacağınız üzere Şubat ayı içerisinde Rockstar Games geliştiricilerine gönderilen e-postalar ile evden çalışma döneminin ardından ofiste çalışma modeline geri dönüleceği belirtilmişti. Hem güvenlik hem de üretkenliğin arttırılması maksadı ile haftanın beş günü ofiste bulunma gerekliliği, elbette geliştiricilerin keyfini kaçırmıştı.

GTA 6 2026 Yılına Ertelenebilir Mi?

Ancak Kotaku sitesine çeşitli anonim kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, Nisan ayı itibarıyla ofise dönüş zorunluluğunun getirilmesinin arkasındaki esas nedenin oyunun geliştirilme aşamasında geride kalınmasıymış. Rockstar Games yönetimi de 2025 yılı hedefini tutturamayıp 2026 yılına kalması ihtimali karşısında gergin ve endişeliymiş.

Halihazırda GTA 6 oyununun bahar mevsiminde satışa sunulması hedefi güncelliğini koruyor olsa da, sonbahar mevsimine kalabilmesi ihtimali varmış. 2026 yılına ertelenmesi ile bir nevi B planı veya acil durum seçeneği olarak tutuluyormuş. Her ne kadar Rockstar Games mevcut planlarda değişiklik yapmak için son dakikaya kadar bekliyor olsa da, ikinci fragmanın olası ertelemenin bir işareti olmayacağı söyleniyor.

Diğer yandan, GTA 6 oyununda geliştirilme aşamasının son safhasına girilir iken, Aftermath sitesine açıklamada bir geliştiricinin oyunu hedeflenen dönemde çıkartabilmek için fazla mesai yapma durumunu yeniden yaşamaktan endişe ettiklerini söylediği de aktarıldı.

baliseyhhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu