Sağlık

Kalp Damar Sağlığında Bütüncül Yaklaşımlar Konuşuldu

Infinity Regenerative Clinic, geçtiğimiz günlerde özel bir davete konut sahipliği yaptı. IRC Medikal Yöneticisi Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver’in moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada, Radyoloji Uzmanı Dr. Barbaros Erdoğan ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Demet Erciyes, konuşmacı olarak yer aldı. Aktiflikte kalp – damar sıhhatinin kıymeti ve bütüncül bakış açısının, bu bahse yaklaşımı ele alındı. Davetliler ortasında Ece Vahapoğlu, Neslihan Demir, Mükrime Alptekin, Hasret Salur, Banu Yelkovan ve Sedef Orman üzere iş ve cemiyet hayatından değerli isimler de vardı.

Uzm. Dr. Demet Erciyes, “Kalp – damar hastalıkları, büyük oranda önlenebilen ve tedavisi mümkün olan hastalıklar grubuna girmesine rağmen, hala dünya üzerinde ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda bulunuyor. Risk faktörlerinin bazıları, doğuştan ve değiştirilemez olsa bile birçoğunu kontrol altına alıp ortadan kaldırmak, bütüncül bakış açısı ile mümkün.” dedi. Dr. Yıldıray Tanrıver, bilhassa covid geçirmiş olan bireylerin kalp – damar sıhhatlerine çok daha fazla ehemmiyet vermeleri gerektiğini tabir ederken, bu konuda birtakım kritik noktalara da değindi. Tanrıver: “Kalp – damar sağlığımızı korumak için mutlaka sağlıklı beslenmeliyiz, ideal kilomuza ulaşmalıyız, sigara kullanmamalıyız, düzenli egzersizimizi yapmalıyız, stresten uzak durmalıyız, mutlu olmalıyız ve kontrollerimizi yaptırmayı ihmal etmemeliyiz.”

Kalp – damar rahatsızlıklarını anlatan Dr. Demet Erciyes, “Bizim için gece gündüz durmaksızın çalışan ve bu denli vefalı olan bu organı korumak, üzerimize düşen en önemli görev olmalı. Kalbimizi korumak, tüm organlarımızı korumaya da yardımcı olur.” diyerek esirgeyici kardiyolojinin kıymetine değindi.

Radyoloji Uzmanı Dr. Barbaros Erdoğan, “Damarları sistemli olarak incelemek, kalp hastalıklarını önleyebilmek ismine çok yararlı. Sahip olduğumuz ileri teknoloji görüntüleme usulleri sayesinde damarları 3 boyutlu olarak görüntüleyebiliyoruz. Mümkün damar hasarları ya da plak oluşumlarını erken kademede tespit edip tedaviye başlayabiliyoruz.’’ dedi. Kalp – damar sıhhati odağında gerçekleşen davette, kliniğin öteki tabipleri de kendi branşları ile ilgili bilgiler paylaştı. Gerçek beslenmenin, nizamlı spor ve tabip denetimlerinin değeri vurgulanarak bütüncül perspektifin üzerinde duruldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu