Sağlık

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastaneye kaldırıldı

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, acil mesane sorununa işaret eden semptomlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Pentagon’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün saat 14.20 sıralarında Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, acil mesaneye işaret eden semptomlar nedeniyle güvenlik ekibi tarafından Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne nakledildi. sıkıntı.

Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanına bilgi verildi. Beyaz Saray ve Kongre bildirimleri de vardı. Halen Sekreterlik makamındaki görev ve misyonlarını sürdürmektedir. Müsteşar Yardımcısı, gerektiğinde Savunma Bakanının görev ve misyonlarını üstlenmeye hazırdır. Bakan Austin, görevlerini yerine getirmek için gerekli olan sınıflandırılmamış ve sınıflandırılmış irtibat sistemleriyle birlikte hastaneye gitti.”

NE OLDU?

70 yaşındaki Austin de 22 Aralık 2023’te hastaneye kaldırıldı.

Walter Reed Askeri Hastanesi’nde prostat kanseri nedeniyle ameliyat edilen Austin, ertesi gün evine gönderildi ancak daha sonra komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak’ta tekrar hastaneye kaldırıldı.

Austin’in hastaneye kaldırılması ilk olarak ABD Savunma Bakanlığı’nın 5 Ocak’ta yaptığı açıklamayla gündeme gelmiş ve durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.

Daha sonra aralarında Başkan Joe Biden’ın da bulunduğu üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin Austin’in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendiği ortaya çıktı.

70 yaşındaki Austin’in hastaneye kaldırılması ve sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin yetkililerden ve kamuoyundan gizli tutulması eleştirilere yol açmış, bunun yansımaları üzerine Kongre ve Pentagon konu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

cayelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu